Unsplash/ Ella Jardim
Unsplash/ Ella Jardim
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Λεβάντα, Κανέλα, Περγαμόντο: To κατάλληλο άρωμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σύμφωνα με ειδικούς


Δεν είναι ούτε τα έπιπλα, ούτε τα διακοσμητικά αντικείμενα, oύτε το χρώμα στους τοίχους, αυτό που παρατηρεί αμέσως κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι μας. Είναι κάτι πιο απλό, κάτι που δεν κοστίζει τόσο.

Εχει, όμως, καθοριστική σημασία για την ατμόσφαιρά του. Επηρεάζει την διάθεσή μας. Αυτό, δεν είναι άλλο από το άρωμά του.

Σε λίγο, τα παράθυρα του σπιτιού θα αρχίσουν να κλείνουν: όταν το δροσερό φθινοπωρινό αεράκι θα αρχίσει να γίνει ψυχρό, η ανάγκη για ζεστή ατμόσφαιρα θα αρχίσει να γίνεται ολοένα μεγαλύτερη.

Οταν στους χώρους του σπιτιού, κυριαρχεί η μυρωδιά της κλεισούρας, του φαγητού, του μπάνιου ή ακόμα και παπουτσιών που έχουν παραμείνει στο χώρο, τότε η αίσθηση που δημιουργείται δεν μπορεί παρά να είναι δυσάρεστη.

Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στα αρώματα που ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Αρώματα από τη φύση διαχέονται στην ατμόσφαιρα, «εξαγνίζοντάς» την. Μας χαλαρώνουν και μας ηρεμούν.

Τα αρωματικά κεριά και τα αρωματικά χώρου σε στικ μπορούν να μας βοηθήσουν. Σε άρθρο που διαβάσαμε στο Zoe Report, άνθρωποι με εμπειρία στο χώρο των αρωμάτων για το σπίτι, μας προτείνουν το κατάλληλο άρωμα για κάθε δωμάτιο.

Αυτό που θα κάνει την ατμόσφαιρα πιο φιλόξενη, ήρεμη και ζεστή. 

Στο σαλόνι:

 Λουλούδατα αρώματα αποτελούν την ιδανική επιλογή. Ντελικάτα, χαλαρωτικά. Καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Το άγγιγμα της φύσης ηρεμεί τον χώρο.

Unsplash
Unsplash

Στην κρεβατοκάμαρα:

Το άρωμα στην κρεβατοκάμαρα δεν θα πρέπει να είναι έντονο. Αν είναι έντονο, μπορεί να δυσχεράνει την προσπάθειά σας να κοιμηθείτε -θα σας αποσπά την προσοχή. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο άρωμα των σεντονιών: για ατμόσφαιρα που αποπνέει φρεσκάδα. Μπορείτε, ακόμα, να προσθέσετε αρωματικά φυτά (εσωτερικού) χώρου.


 

Unsplash/Logan Nolin
Unsplash/Logan Nolin

Στην κουζίνα

Στο εργαστήρι γεύσεων του σπιτιού, αρώματα από βότανα μπορούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα με άγγιγμα από τη φύση. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ένα άρωμα που θυμίζει... γλυκό που ψήνεται στο φούρνο (με κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο).

Unsplash/Toni Osmundson
Unsplash/Toni Osmundson

Στο μπάνιο

Φρεσκάδα. Καθαριότητα. Ενα άρωμα με νότες εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ) είναι ιδανική επιλογή.

 

Στο γραφείο:

Εκεί θέλουμε αρώματα που δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης και ξεκουράζουν το μυαλό. Λεβάντα, ευκάλυπτο, δυόσμο.

Shutterstock
Shutterstock