Shutterstock
Shutterstock
ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Είναι αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα μας υπεύθυνο για τη μακροζωία; Οι επιστήμονες λένε ναι


Οι άνθρωποι πάντα ψάχνουμε το μυστικό της μακροζωίας.

Δοκιμάζουμε διαφορετικές τροφές, άσκηση και καλύτερο τρόπο ζωής ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα.

Μια νέα έρευνα όμως, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS, έρχεται να μας αποκαλύψει το χαρακτηριστικό που κάνει κάποιους ανθρώπους να ζουν περισσότερο.

Οι ερευνητές του Boston University School of Medicine ανέλυσαν την σωματική και ψυχική υγεία και συνήθειες 69.744 γυναικών για 10 χρόνια και 1.429 ανδρών για 30 χρόνια. 

Αυτό που βρήκαν είναι ότι οι άνθρωποι που ζουν περισσότερο έχουν ένα κοινό στοιχείο στον χαρακτήρα τους.

Συγκεκριμένα, οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι είχαν 11-15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους πιο απαισιόδοξους.

Ακόμη, αυτοί που έβλεπαν πιο θετικά τα πράγματα, είχαν 50-70% περισσότερη πιθανότητα να φτάσουν τα 85 έτη.

Shutterstock
Shutterstock

Η γλώσσα του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Αν θες, για παράδειγμα, να είσαι πιο προσιτός και ελκυστικός, δεν πρέπει να έχεις τα χέρια σου σταυρωμένα, καθώς μοιάζεις να παίρνεις αμυντική στάση.

Με λίγα λόγια, η μακροζωία δεν στηρίζεται μόνο στο τι κάνεις, αλλά και στο πώς νιώθεις. 

Η αισιοδοξία και η θετικότητα συνδέονται με την μακροζωία, ήδη από έρευνα του 2012. οι ερευνητές θεωρούν ότι το να βλέπουμε την θετική πλευρά της ζωής, μας βοηθά να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Unsplash/Averie Woodard
Unsplash/Averie Woodard

«Είναι ικανοί να ρυθμίσουν τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές τους ενώ αντιμετωπίζουν καλύτερα το στρες και τις δυσκολίες», αναφέρει η συγγραφέας της έρευνας, Laura Kubzansky.

Αν θέλεις λοιπόν να ζήσεις μέχρι τα 100, πρέπει να τα βλέπεις όλα πιο θετικά και πιο αισιόδοξα, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες με χαμόγελο!