Αν θέλεις ενέργεια, καλή φυσική κατάσταση και αντιγηραντική φροντίδα βάλε χρώμα στη διατροφή σου.
Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια υγιεινή αλλά και ισορροπημένη διατροφή και παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Επίσης δρουν προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες και συμβάλλουν δραστικά στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς για το ποιoς είναι ο πιο «υγιεινός» τρόπος να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μας, χωρίς αυτά να χάσουν τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά.
Η ερώτηση για το εάν τα ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά υπάρχει εδώ και χρόνια και είναι αλήθεια ότι κάποια λαχανικά είναι πιο υγιεινά όταν τρώγονται αφού μαγειρευτούν.
Τα λαχανικά έχουν τη δική τους τεχνική στον τρόπο μαγειρεύονται ώστε να μην αλλοιώνονται οι βιταμίνες, η γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
Ας δούμε τα 8 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά όταν μαγειρευτούν:
1. Σπαράγγια
Το μαγείρεμά τους ενισχύει την αντιοξειδωτική τους δραση κατά 16 έως 25%. Μπορείς να καταναλώσεις και τον ζωμό τους. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα μαγειρεμένα σπαράγγια αυξάνουν τα επίπεδα φαινολικού οξέος, το οποίο συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου.