Γυναίκα περπατάει με αθλητικά παπούτσια στο πάρκο
Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή σωματική άσκηση/Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Oσοι περπατούν αργά, γερνούν γρηγορότερα -Τι αποκαλύπτει έρευνα


Το περπάτημα, ιδιαίτερα σε γρήγορο ρυθμό, μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία μας.

Τώρα που ο καιρός είναι ακόμη καλός, προσφέρεται για απογευματινές βόλτες.Το περπάτημα είναι μία πολύ καλή σωματική άσκηση. Πρόκειται για την πιο απλή μορφή άσκησης και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Σας βοηθά να χαλαρώσετε, να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από το στρες και το άγχος. Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.

Βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη και βελτιώνει αισθητά την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Όποιος θέλει να κάνει ένα πολύ μεγάλο δώρο στον εαυτό του, ας αρχίσει να περπατάει με γρήγορο βήμα για 30 λεπτά την ημέρα.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η ταχύτητα βαδίσματος θα μπορούσε να είναι ο…. καθρέπτης της υγείας μας.

Δάχτυλα μέσα σε παπούτσια που περπατάνε
Shutterstock

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Βρετανούς επιστήμονες όσοι περπατούν με αργό ρυθμό κινδυνεύουν να γεράσουν πρόωρα.

Μάλιστα η μελέτη διαπίστωσε ότι οι 40χρονοι που περπατούν αργά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια και Αλτσχάιμερ. Το αργό περπάτημα είναι σημάδι πρόωρης γήρανσης, όπως τονίζουν οι ερευνητές. Μπορεί να αποτελέσει ένδειξη της ταχύτητας με την οποία γερνάει το μυαλό και το σώμα.

Η ταχύτητα που περπατάει κανείς μπορεί επομένως να μάς δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία του σώματος και του εγκεφάλου του. Οι άνθρωποι που επιταχύνουν τον ρυθμό με τον οποίο περπατάνε, αυξάνουν και τις πιθανότητές τους να ζήσουν περισσότερο.





SHARE