Ασκήσεις γυμναστικής για τεμπέλες  | 0 bovary.gr
Ασκήσεις γυμναστικής για τεμπέλες | 0 bovary.gr
ΧΩΡΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Ασκήσεις γυμναστικής για τεμπέλες


Η σωματική άσκηση αποτελεί για μια μερίδα ανθρώπων ψυχαναγκαστική διαδικασία. Χρειάζεται την κατάλληλη ενδυματολογική προετοιμασία, το κουράγιο, την όρεξη, τις πολλές επαναλήψεις στα όργανα γυμναστικής, την αύξηση της έντασης αλλά και του επιπέδου δυσκολία και φυσικά ελεύθερο χρόνο.

Ολα αυτά μπορεί να μην είναι και τόσο εφικτά, ενώ όταν το αποτέλεσμα αργεί να έρθει, η απογοήτευση είναι το πιο άμεσο συναίσθημα, που ίσως σας κάνει να τα παρατήσετε.

Πως όμως θα καταφέρετε να διατηρήσετε μια υγιή και καλλίγραμμη σιλουέτα, αν πάψετε να ασχολείστε με αυτήν και να φροντίζετε για την εικόνα σας;

Πριν σκεφτείτε ότι θα σας προτείνουμε κάποιο εντατικό και εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής που θα κάνει μια θεαματική αλλαγή στην εμφάνιση σας, σας δίνουμε μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις σωματικής δραστηριότητας, που αφορούν στις «τεμπέλες».

Γυμναστείτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση

Συνήθως για τους ανθρώπους που βαριούνται, η ώρα της γυμναστικής μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από μια τηλεοπτική σειρά ή ταινία. Γιατί όμως να μην το συνδυάσετε; Γυμναστείτε καθώς βλέπετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα και κάντε ακόμα πιο ευχάριστη την εμπειρία, ορίζοντας στόχους. Αν για παράδειγμα πρόκειται για μια σειρά ή ταινία που σχετίζεται με τον έρωτα, ορίστε τόσο την άσκηση, όσο και τον αριθμό των επαναλήψεων της κάθε φορά που οι πρωταγωνιστές θα ανταλλάσσουν γλυκά λόγια ή θα δίνουν ένα φιλί.

Περπατήστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας

Το περπάτημα είναι η πιο ανέξοδη και εύκολη μορφή σωματικής άσκησης, ενώ είναι δυνατόν να υιοθετηθεί ως συνήθεια χωρίς να προκαλεί δυσαρέσκεια. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο ως τη δουλειά σας, διαλέξτε μια θέση πάρκινγκ αρκετά πιο μακριά από την είσοδο του κτιρίου ή αν παίρνετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κατεβείτε μερικές στάσεις πιο πριν. Μια άλλη πρόταση είναι οι σκάλες από και προς τον όροφο που εργάζεστε.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την προσπάθεια σας

Ενα δώρο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για οποιονδήποτε στόχο, ακόμα και για τη γυμναστική. Φροντίστε όμως να βάλετε όρια. Για παράδειγμα, μια ημέρα γεμάτη από junk food δεν θα ήταν ένας σωστός τρόπος να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας γιατί χαλάτε όλο σας το πρόγραμμα. 

Χρησιμοποιήστε το γραφείο σας ως όργανο γυμναστικής

Η πολύωρη εργασία περιορίζει το διαθέσιμο χρόνο για γυμναστική, καθώς επίσης και τις αντοχές ή τη διάθεση σας. Ενα τρικ είναι να χρησιμοποιήσετε το γραφείο σας ως όργανο γυμναστικής κατά τις ώρες που εργάζεστε και πιο συγκεκριμένα όταν θέλετε λίγα λεπτά ξεκούρασης. 

 

 

Μετατρέψτε κάθε σας δραστηριότητα σε γυμναστική

Πολλές φορές οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι οι ασκήσεις γυμναστικής εκτελούνται μόνο σε ένα χώρο, όπως το γυμναστήριο, ωστόσο κάθε σας κίνηση και κάθε σας δραστηριότητα μέσα στην ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να «κάψετε» θερμίδες. Για παράδειγμα, μια βόλτα με το σκύλο σας στο πάρκο της γειτονιάς ή ακόμα και η κοπή των λαχανικών κατά το μαγείρεμα.

Δοκιμάστε το αποτελεσματικό πρόγραμμα γυμναστικής spinning

Μοιάζει απαιτητικό και εξουθενωτικό, αλλά όταν βρείτε τον κατάλληλο προπονητή και την ιδανική ομάδα, τότε αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής επάνω σε στατικό ποδήλατο είναι μια διασκεδαστική εμπειρία που κάνει θαύματα ως προς τη σιλουέτα σας.