Instagram /nourish_naturally
Instagram /nourish_naturally
MOTIVATION

Διατροφολόγος εξηγεί πώς κάνει γυμναστική ενώ δουλεύει, στέλνει mail, μαγειρεύει


Γυμναστική. Απαραίτητη για την καλή σου υγεία και τη σιλουέτα σου, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν είσαι στους δρόμους από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Σε αυτή τη θέση έχουμε βρεθεί όλες και όλοι: επιστρέφεις «κομμάτια» στο σπίτι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να βυθιστείς στον καναπέ ή στο κρεβάτι σου και να χαλαρώσεις.

Για άλλη μια φορά η σωματική δραστηριότητα πάει περίπατο και εσύ αρχίζεις να απογοητεύεσαι με την εικόνα σου, πιστεύοντας ότι δεν θα τα καταφέρεις ποτέ.

Επειδή όμως το καλοκαίρι πλησιάζει, καιρός να θυμηθείς ότι υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που εργάζονται το ίδιο σκληρά με εσένα και βρίσκονται μονίμως σε ένα ραντεβού ή σε μια σύσκεψη, παρόλα αυτά κατορθώνουν να παραμένουν πάντα υγιείς και αδύνατοι.

Οπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση της διατροφολόγου και διαιτολόγου Ρεμπέκα Γκόθορν από το Σύδνεϊ, που υποστηρίζει ότι το μυστικό για το αψεγάδιαστο σώμα της είναι το γεγονός ότι έχει εντάξει τη σωματική άσκηση στην ρουτίνα της με έναν πρωτότυπο τρόπο: γυμνάζεται όπου βρεθεί, οποιαδήποτε στιγμή, οτιδήποτε κι αν κάνει!

«Αν είμαι στο σπίτι και πρέπει να απαντήσω σε δεκάδες μέηλ, τότε το κάνω ενώ ταυτόχρονα γυμνάζομαι. Αλλες φορές παίρνω τη θέση της «σανίδας», άλλες πάλι κάνω καθίσματα στον τοίχο (wall squats) ή προβολές».

 

 

Η Ρεμπέκα προσπαθεί να περπατάει, να κάνει διατάσεις ή ασκήσεις με βάρη ενώ μιλάει στο τηλέφωνο ή δουλεύει στον υπολογιστή.

Ακόμη και το μαγείρεμα της έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού και τότε κάνει ασκήσεις γυμναστικής που γυμνάζουν διάφορα μέρη του σώματος της.

«Οταν κόβω τα λαχανικά, συνήθως κάνω τρία σετ ασκήσεων που αφορούν στα πόδια. Κάθε σετ έχει δέκα επαναλήψεις και επαναλαμβάνω τον κύκλο τους μέχρι τα λαχανικά να μαγειρευτούν. Αν το φαγητό μαγειρεύεται στο τηγάνι, τότε επιλέγω πλειομετρικές ασκήσεις, όπως τα ημικαθίσματα και τα burpees».

Η Ρεμπέκα παραδέχεται, ότι προσπαθεί να εφαρμόσει αυτές τις συνήθειες ακόμα κι όταν χτενίζει τα μαλλιά της ή πλένει τα δόντια της, εξηγώντας πως και η παραμικρή σωματική άσκηση είναι αποτελεσματική.

«Δεν χρειάζεται να γυμνάζεται κανείς μια και έξω. Αν έχεις δέκα λεπτά στη διάθεση σου το πρωί όταν έχεις ξυπνήσει, άλλα δεκαπέντε λεπτά στη μέση της ημέρας και πέντε λεπτά πριν τον ύπνο, μπορείς να χωρίσεις τις ασκήσεις γυμναστικής, να τις μοιράσεις. Στην περίπτωση που ο χρόνος σου είναι ελάχιστος ανάμεσα στις δεκάδες υποχρεώσεις, τότε προτείνω προπόνηση με ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως τα burpees, και τα καθίσματα με άλμα. Αρκούν είκοσι λεπτά για να αυξήσεις τους καρδιακούς παλμούς και να ιδρώσεις. Από την άλλη, αν η γυμναστική δεν είναι το φόρτε σου, μπορείς απλά να ξεγελάσεις τον εαυτό σου: περπάτησε με τα παιδιά σου μέχρι το σχολείο τους, ανέβα με τις σκάλες και όχι με τον ανελκυστήρα, πάρκαρε λίγο πιο μακριά από το σημείο που θέλεις να πας».