shutterstock
shutterstock
ΣΕΞΙ ΠΛΑΤΗ

Λίπος στη γραμμή του σουτιέν -5 ασκήσεις για να το χάσεις


Ισορροπημένη διατροφή και καθημερινές προπονήσεις. Το μυστικό της επιτυχίας σας για μια καλλίγραμμη σιλουέτα, με σφιχτούς γλουτούς, γυμνασμένους κοιλιακούς και ώμους, αψεγάδιαστα πόδια.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα σημείο του σώματος που εξακολουθεί να σας «βασανίζει», μια ατέλεια που αγνοείτε: το λίπος στη γραμμή του σουτιέν, το οποίο σας υπενθυμίζει ότι είναι υπαρκτό, όταν θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας εφαρμοστό φόρεμα ή όταν δοκιμάζετε ένα καινούριο εσώρουχο.

Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης, που είναι δυνατό να διορθωθεί μέσα από μια σειρά ασκήσεων στην πλάτη, οι εκγύμναση των μυών της είναι καθοριστικός παράγοντας για την προστασία από πόνους, τραυματισμούς και την κακή στάση σώματος.

Ακολουθήστε το παρακάτω πλάνο τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, κάνοντας τρία σετ των 15 επαναλήψεων και επωφεληθείτε πολλαπλά!

Κωπηλατική με αλτήρα

Η άσκηση αυτή εκτελείται σε πάγκο και θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός αλτήρα, με κιλά τα οποία ενδείκνυνται για το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, ώστε να μπορέσετε να βγάλετε εις πέρας το στόχο των επαναλήψεων. Η άσκηση αυτή ανήκει στις σχετικά εύκολες ασκήσεις εκγύμνασης της πλάτης. Θα πρέπει να ακουμπήσετε το ένα σας πόδι επάνω στον πάγκο έχοντας το σε ορθή γωνία. Στηρίξτε τον κορμό σας ακουμπώντας το χέρι της ίδιας πλευράς στον πάγκο, στην ευθεία με το πόδι σας. Κρατήστε τον αλτήρα στο άλλο σας χέρι και σηκώστε τον όσο πιο ψηλά μπορείτε, με τον αγκώνα σας να φεύγει προς τα πίσω και μακριά από το σώμα και το χέρι να παραμένει κοντά στο στήθος. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση σταδιακά.

Πλάγιες άρσεις

Μια άσκηση που στοχεύει στον οπίσθιο δελτοειδή ή στο πίσω μέρος των ώμων. Θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας δύο αλτήρες των ίδιων κιλών και να διατηρήσετε το σώμα σας σκυφτό προς τα μπροστά, με τα γόνατα σας λυγισμένα και ίσια την πλάτη σας. Οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι λυγισμένοι ελαφρά. Κρατήστε τα χέρια σας μπροστά στο ύψος περίπου της κοιλιάς και προσπαθήστε να τα σηκώσετε αργά προς την έκταση. Επαναφέρετε τα χέρια στην αρχική θέση αργά.

Ελξεις σε μονόζυγο

Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες ασκήσεις, που ανήκει στις κορυφαίες προτιμήσεις των αντρών, όμως βελτιώνει και το δικό σας σώμα, αφού γυμνάζει τα χέρια, τους ώμους, αλλά και την πλάτη. Για να την εκτελέσετε, πιάστε με τα δυο σας χέρια την μπάρα, έχοντας τα ανοιχτά στο ύψος των ώμων σας. Προσπαθήστε να ανεβείτε προς τα επάνω με τον κορμό, δίνοντας ώθηση με τα χέρια, μέχρι το στήθος σας να φτάσει περίπου στην μπάρα (να την ακουμπήσει). Κατεβείτε στην αρχική σας θέση με αργό ρυθμό και δώστε μεγάλη προσοχή στην τεχνική σας.

shutterstock
shutterstock

Ασκηση σανίδα με έκταση χεριού

Ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα και λυγίστε τους αγκώνες σας σε γωνία ενενήντα μοιρών. Θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους ώμους σας. Το σώμα σας πρέπει να βρίσκεται ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σας και να το στηρίζετε μόνο στους πήχεις και στα δάχτυλα των ποδιών σας. Επειτα, σηκώστε το ένα μόνο χέρι σας ψηλά, στο ύψος του ώμου, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερούς και σφιχτούς τους γλουτούς. Επαναφέρετε το χέρι στην αρχική του θέση και κάντε την άσκηση και από την άλλη πλευρά.

Push ups

Μια άσκηση που δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό παρά μόνο ένα στρώμα γυμναστικής. Ενεργοποιεί τους τρικεφάλους των χεριών, το στήθος και την μπροστινή πλευρά των ώμων, ενώ συμμετέχουν και μύες από την πλάτη και τον αυχένα, τους κοιλιακούς και τους μηρούς. Για να την εκτελέσετε θα πρέπει να διατηρήσετε τα χέρια σας ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σας και τα πόδια σας τεντωμένα, αλλά σχεδόν ενωμένα στα δάχτυλα. Σηκώστε το βάρος του σώματος σας από τα χέρια, μερικά εκατοστά από το έδαφος και πάρτε μια βαθιά ανάσα. Σηκώστε ακόμα πιο ψηλά το σώμα και πάρτε άλλη μια βαθιά ανάσα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και πάρτε μια ακόμα βαθιά αναπνοή. Επαναλάβετε.