SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

4 συνήθειες που θα εκτοξεύσουν στα ύψη την απόδοση σου στη γυμναστική


Παρά το γεγονός, ότι κάποιοι άνθρωποι ασχολούνται συστηματικά με τη σωματική άσκηση και ακολουθούν πιστά ένα προσεγμένο και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, εκφράζουν συχνά το παράπονο ότι δεν βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή μια σημαντική αλλαγή στη φυσική τους κατάσταση.

Μήπως ευθύνεται η επιμονή στο ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής, η λανθασμένη εκτέλεση ασκήσεων ή ακόμη η απουσία της ανάπαυσης ανάμεσα στις προπονήσεις;

Μπορεί όλα τα παραπάνω να παίζουν ως ένα βαθμό το ρόλο τους, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς στο χώρο της γυμναστικής, υπάρχουν ορισμένες βασικές καθημερινές συνήθειες, που θεωρούνται ευεργετικές για την απόδοση ενός ατόμου στη γυμναστική, οι οποίες αν εφαρμοστούν, υπόσχονται να την εκτοξεύσουν στο μέγιστο βαθμό, χαρίζοντας σας ένα υγιές και αψεγάδιαστο σώμα μέσα στο χρόνο.

Ακολουθήστε τες και δείτε τα αποτελέσματα στο μάξιμουμ.

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας

Μπορεί το καλοκαίρι να πίνετε μεγαλύτερη ποσότητα νερού, θυμηθείτε όμως τη «ζημιά» που κάνατε στο σώμα σας τους προηγούμενους μήνες, όταν περιοριζόσασταν σε ελάχιστα μόνο ποτήρια ημερησίως. Προσπαθήστε να υιοθετήσετε τον κανόνα των 8 ποτηριών ανά ημέρα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλα ροφήματα όπως το γάλα ή το τσάι δρουν το ίδιο ενυδατικά για τον οργανισμό, γιατί έχουν την ιδιότητα να παραμένουν σε αυτόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

PEXELS.COM
PEXELS.COM

Προσέξτε την κατανάλωση πρωτεΐνης

Οπως θα έχετε διαβάσει και ακούσει δεκάδες φορές, η πρωτεΐνη  ένα από τα σπουδαία μακροθρεπτικά συστατικά, που αποδίδει ενέργεια στον οργανισμό και χρησιμοποιείται σε πλήθος των λειτουργιών του, όπως στο «χτίσιμο» των μυών. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να καταναλώνεται με το σωστό τρόπο. Σύμφωνα με μελέτη, γυναίκες που κατανάλωναν 6 μικρά γεύματα ημερησίως πλούσια σε πρωτεΐνη (20 γραμμάρια πρωτεΐνης στο καθένα), παρουσίασαν σημαντική ώθηση στη μυϊκή τους ενδυνάμωση και αντοχή, βελτίωση της υγείας της καρδιάς και απώλεια λίπους.

Δώστε έμφαση στον καλό ύπνο

Η καλή ποιότητα ύπνου σημαίνει πρακτικά ότι ο οργανισμός αποκτά την ευκαιρία για ανάπλαση, ενώ παράλληλα ομαλοποιείται και ρυθμίζεται το σωματικό βάρος, αλλά μην ξεχνάτε ότι παίζει ρόλο και στην απόδοση σας στη γυμναστική, αφού η έλλειψη ύπνου σημαίνει και έλλειψη ενέργειας. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, μελέτες υποστηρίζουν πως θα πρέπει να παραμένετε με τα μάτια ανοιχτά και ο ύπνος θα έρθει γρηγορότερα, από ότι να προσπαθείτε για αυτόν.

Χαλαρώστε

Το στρες σίγουρα εμποδίζει την απόδοση σας στη γυμναστική. Αν δεν μπορείτε να το εξαφανίσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση, «αγκαλιάστε» τα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα.