Οι ασκήσεις που θα κάνουν τους κοιλιακούς σου να φανούν -Aπό την Ελευθερία Ζαπαντιώτη | 0 bovary.gr
Οι ασκήσεις που θα κάνουν τους κοιλιακούς σου να φανούν -Aπό την Ελευθερία Ζαπαντιώτη | 0 bovary.gr
13|06|2017 19:35
SHARE
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ

Οι ασκήσεις που θα κάνουν τους κοιλιακούς σου να φανούν -Aπό την Ελευθερία Ζαπαντιώτη


«Επίπεδη κοιλιά». Να δύο λέξεις, στο άκουσμα των οποίων, όλες οι γυναίκες γνέφουμε καταφατικά το κεφάλι μας. Ε λοιπόν φέτος, θα την αποκτήσετε κιόλας.

Το πρόβλημα με την περιοχή της κοιλιάς είναι ότι θέλει λίίίίγη παραπάνω δουλίτσα απ' όση -συνήθως- είμαστε διατεθειμένες να επενδύσουμε. Έτσι, ενώ μπορεί να ξεκινήσουμε με πολύ ενθουσιασμό την γυμναστική προσπάθεια, περνάει μια εβδομάδα, δεν βλέπουμε αποτελέσματα και -τι κάνουμε;- την παρατάμε. Πρώτο λάθος.    

Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, όταν κάνουμε γυμναστική, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από όμορφα σώματα. Μπορεί για μερικούς ανθρώπους, το όμορφο να αρχίζει και να τελειώνει στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά για κάποιους άλλους είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πως αισθάνονται εσωτερικά.  

Φέτος, ήρθε η ώρα, να θέσουμε πιο ρεαλιστικά summer resolutions και, παράλληλα, να επιστρατεύσουμε τη θέληση μας, όχι απλώς για ένα όμορφο σώμα, αλλά για ένα υγιές, δυνατό σώμα.

Η personal trainer, Ελευθερία Ζαπαντιώτη*, μάς προτείνει μερικές ασκήσεις για κορμό οι οποίες απευθύνονται τόσο σε εσάς που θέλετε να δείξετε τους κοιλιακούς σας φορώντας το αγαπημένο σας crop top, όσο και σε εσάς που θέλετε να πετύχετε ενδυνάμωση. 

Όπως εξηγεί, «δουλεύουν ολοκληρωμένα την κοιλιά και τη ράχη και, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη, χαμηλή σε λιπαρά διατροφή, θα κάνουν τους κοιλιακούς σας να φανούν. Είναι όμως ιδανικές και για εσάς που αισθάνεστε ενοχλήσεις στη μέση αφού συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του κορμού». 

Ξεκινηστε εκτελώντας την κάθε άσκηση για 30". Όταν αυτό θα φαίνεται εύκολο, αυξήστε το χρόνο και επαναλάβετε τον κύκλο των ασκήσεων 3 φορές

 

Το σημαντικό, όταν κάνετε αυτές τις ασκήσεις είναι να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση. Να αισθάνεστε ότι ο κορμός σας μακραίνει συνεχώς.

Αυτή είναι η πρώτη θέση, στην οποία πρέπει να επανέρχεστε μετά από κάθε μία άσκηση.

 

1. Σηκώστε εναλλάξ το κάθε πόδι από το έδαφος.  


 

2. Φέρετε εναλλάξ το κάθε πόδι στο στήθος. 

 

3. Φέρετε εναλλάξ διαγώνια το κάθε πόδι στο στήθος.

 

4. Ανεβείτε στη θέση "βουνό" και ελάτε πάλι στην αρχική σας θέση. 

 

5. Φέρτε εναλλάξ το κάθε πόδι εξωτερικά, στο πλάι. 

*Η Ελευθερία Ζαπαντιώτη είναι πρωταθλήτρια Βάδην, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Personal και Group Trainer.
Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook, Eleftheria Zapantioti III και στο Instagram, zap_ele