Το πιο σημαντικό μάθημα που μου έδωσε η πορεία μου προς την υγιεινή διατροφή | 0 bovary.gr
Το πιο σημαντικό μάθημα που μου έδωσε η πορεία μου προς την υγιεινή διατροφή | 0 bovary.gr
FYTRO

Το πιο σημαντικό μάθημα που μου έδωσε η πορεία μου προς την υγιεινή διατροφή


Πώς η υγιεινή διατροφή έγινε το μέσο, και ταυτόχρονα το κίνητρο, για να αλλάξω την καθημερινότητα, την ψυχολογία μου και, τελικά, την ίδια μου τη ζωή.

07:05. Ακούω τον ήχο από το ξυπνητήρι και σιγά σιγά ανοίγω τα μάτια μου. Τεντώνομαι, σηκώνομαι και πηγαίνω προς την κουζίνα για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Πίνω ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ανοίγω το ντουλάπι με τα δημητριακά.

Συνδυάζω δύο είδη: Νιφάδες Βρώμης της Fytro και Crunchy Muesli με Μέλι Fytro, δηλαδή τραγανές μπουκιές δημητριακών. Αδειάζω στο μπολ την ποσότητα που θέλω, προσθέτω Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και για έξτρα γεύση μια κουταλιά από Μαρμελάδα Βύσσινο με φρουκτόζη Fytro απολαμβάνω ένα πρωινό όχι απλά νόστιμο, αλλά και πλήρες.

Στο ραδιόφωνο παίζει ο αγαπημένος μου σταθμός και, παράλληλα, αρχίζω να ετοιμάζομαι. «Πέμπτη σήμερα» σκέφτομαι «Έχω πρωινή γιόγκα». Αφήνω το τζιν και πιάνω το κολάν. Μέσα στον πανικό μου ψάχνω τα αθλητικά μου παπούτσια και όταν, τελικά, τα βρίσκω, αρπάζω το στρώμα και φεύγω για το μάθημα.

Η πρωινή γιόγκα είναι μια πρόκληση που αποφάσισα να δοκιμάσω και, τελικά, τη λάτρεψα. Θέλει λίγο παραπάνω τρέξιμο για να προλάβω και να ολοκληρώσω το μάθημα και να είμαι στην ώρα μου στο γραφείο, αλλά σε συνδυασμό με το απολαυστικό μου πρωινό είναι σαν να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Με ξυπνά, βοηθά το αίμα να κυκλοφορήσει παντού και μου δίνει ενέργεια που κρατά μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αν πριν από ένα μήνα μου έλεγε κάποιος ότι το πρωί θα σηκώνομαι και αντί απλώς να βάλω καφέ και να φύγω δύσθυμα για τη δουλειά, θα έτρωγα πρωινό και θα γυμναζόμουν, θα γελούσα πάρα πολύ δυνατά. Από τότε όμως που έβαλα στη ζωή μου τα Fytro δεν έχει αλλάξει μόνο το σώμα και ο μεταβολισμός μου, αλλά και η διάθεση μου.

Ξυπνάω πιο εύκολα, είμαι πιο παραγωγική στη δουλειά, έχω όρεξη να κάνω πράγματα μετά τη δουλειά (ποια εγώ;! Που η αγαπημένη μου «δραστηριότητα» ήταν να επιδίδομαι σε μαραθώνιους σειρών). Ακόμα και ο ύπνος μου είναι πιο ποιοτικός.

Όπως έλεγα και την προηγούμενη εβδομάδα, η στροφή προς την υγιεινή διατροφή έχει αρχίσει να επιφέρει καρπούς και -δε θα σας κρύψω ότι- απολαμβάνω να τους δράττω. Εν τω μεταξύ, όσο περισσότερη εξέλιξη βλέπω, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η θέληση μου να συνεχίσω. Και το καλύτερο; Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και, φυσικά, αναφέρομαι και στο μαγείρεμα.

Με τις συνταγές που «κλέβω» από το site της Fytro, φτιάχνω, όχι απλώς πλούσιες και γευστικές σαλάτες, αλλά κανονικά φαγητά χρησιμοποιώντας προϊόντα της Fytro. To Πλιγούρι, το Λευκό Κινόα, τα Σπαγγέτι Silueta με αλέυρι σόγιας και το Ρύζι με Φλοιό είναι μόνο μερικά από αυτά. Αρκεί να σας πω πως την τελευταία φορά που κάλεσα την παρέα για φαγητό και μαγείρεψα με Fytro, τα πιάτα άδειασαν μέσα σε λίγα λεπτά. 

Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο από τα  τυροπιτάκια με Βρώμη Fytro, όλοι λάτρεψαν το κοτόπουλο με Ρύζι με Φλοιό Fytro και πήρα τα περισσότερα «μπράβο» για το Κέικ Με Μαύρη Ζάχαρη Fytro και γιαούρτι.

Λένε πως μόνο όταν κατακτάς κάτι με ισχυρή θέληση και προσπάθεια, έχει διάρκεια και μένει αλώβητο στη δίνη του χρόνου. Με τα Fytro ανακάλυψα ότι δε χρειάζεται να παλεύω με τις ώρες στην κουζίνα και να κάνω θυσίες στην απόλαυση για να τρέφομαι υγιεινά. Επίσης, ανακάλυψα δυνατότητες που δεν είχα ιδέα πως είχα, όπως ότι είμαι ευλύγιστη όταν μπαίνω σε μια θέση της γιόγκα, ότι έχω αντοχή να τρέξω περισσότερο από 3 χλμ και ότι μπορώ να κάνω 50 κοιλιακούς χωρίς να χάσω την ανάσα μου όταν είμαι στο γυμναστήριο. 

 

Παίρνοντας το δρόμο προς την υγιεινή διατροφή, συνειδητοποίησα πως όσο δείχνεις και δίνεις αγάπη στο σώμα και κατ’ επέκταση στον οργανισμό και στην ψυχολογία σου, εκείνο σε ανταμείβει. Και το καλύτερο με αυτό το δρόμο είναι πως άπαξ και τον πάρεις, δεν υπάρχει γυρισμός.