ΙΚΕΑ
ΙΚΕΑ
HOME IDEAS

Μια σύμβουλος Feng Shui αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που δεν θα είχε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της


Ολα είναι ενέργεια. Κάθε μας σκέψη και επιλογή γίνεται κίνηση που επηρεάζει εμάς και το περιβάλλον μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν πάει χαμένο. Ολα κρύβουν μέσα τους έναν συμβολισμό.

Η ενέργεια είναι αυτή που καθορίζει την δημιουργία, την εξέλιξη και την έκβαση των πραγμάτων: θα πρέπει να ρέει ανεμπόδιστα. Να κυλά γύρω μας αρμονικά και να μην θέτουμε εμπόδια στην διαδρομή της.

Αυτή η φιλοσοφία, αν αποτυπωθεί στο σπίτι σας, είναι ικανή να αλλάξει για πάντα την ζωή σας μέσα σε αυτό.

Παρατηρήστε το σπίτι σας: δείτε σε ποια θέση βρίσκεται το κάθε αντικείμενο. Υπάρχει λόγος που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εχετε επιλέξει την θέση του. Για τους ειδικούς στο Feng Shui, η θέση κάθε αντικειμένου θα πρέπει να είναι μελετημένη: δεν φτάνει μόνο να επιλέγουμε μια θέση για κάθε αντικείμενο, θα πρέπει να είναι τέτοια που να βοηθά την ενέργεια να κυκλοφορεί στο σπίτι αρμονικά.

Σε άρθρο που διαβάσαμε στο ΜyDomaine, μια σύμβουλος Feng Shui, η Heather Askinosie, αποκαλύπτει τα πράγματα που δεν θα έβαζε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της. (σσ. εστιάζουμε στην είσοδο του σπιτιού γιατί η «πύλη» από όπου εισβάλλει η ενέργεια).

Κάπου, εδώ, να σημειώσουμε ότι τίποτα δεν είναι «λάθος» στον τρόπο που έχετε επιλέξει για να ζείτε στο σπίτι: η κάθε σας πεποίθηση έχει δημιουργηθεί από ένα σύνολο παραγόντων και είναι αυτή που είναι γιατί υπάρχει λόγος. Και τον ξέρετε μόνο εσείς.

Πάμε να δούμε τι δεν θα είχε ποτέ στην είσοδο του σπιτιού της η Feng Shui expert:

mrsvictoriabaker_athome/Instagram
mrsvictoriabaker_athome/Instagram

1) H ακαταστασία είναι απαγορευτική: Η είσοδος θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από περιττά αντικείμενα. Επηρεάζει την ατμόσφαιρα όλου του χώρου, καθώς, από εκεί, εισβάλλει η ενέργεια. Θα πρέπει να είναι καθαρή και οργανωμένη. Να μην έχει αντικείμενα που «απορροφούν» την καλή της ενέργεια. Ξεχάστε παπούτσια και τσάντες παρατημένες στο πάτωμα. Τίποτα δεν θα πρέπει να μένει εκτεθειμένο. 

2) Τα ψεύτικα και μαραμένα λουλούδια και φυτά δεν είναι καλή ιδέα: Τα λουλούδια και τα φυτά που δεν έχουν ζωή αποδυναμώνουν την ενέργεια του χώρου. Συμβολίζουν την φθορά, την εγκατάλειψη, το τέλος. 

storiesbyjulie/Instagram
storiesbyjulie/Instagram

3) Επενδύστε σε ένα καλό φωτιστικό και, βέβαια, στην ενέργεια του φυσικού φωτός: Θα πρέπει να υπάρχει επαρκές φως στην είσοδο του σπιτιού, σύμφωνα με την σύμβουλο. Ο χώρος θα πρέπει να είναι «ζωντανός», «φωτεινός», «ζωηρός» και το φως ειναι απαραίτητο. Οπως είπαμε, από την είσοδο του σπιτιού ξεκινούν όλα.  

westwing_es/Instagram
westwing_es/Instagram

4) Ο καθρέπτης δεν θα πρέπει να είναι κρεμασμένος απέναντι από την εξώπορτα: Σύμφωνα με το Feng Shui, το «καλό» που θα μπαίνει μέσα στο σπίτι, θα αντανακλάται έξω από αυτό αν υπάρχει καθρέπτης απέναντι από την πόρτα. 

5) Η πόρτα δεν θα πρέπει να έχει φθορές και να μην ανοιγοκλείνει καλά: Από την πόρτα εισβάλλουν οι «ευκαιρίες». Δεν θα πρέπει να συναντούν «εμπόδια» στο δρόμο τους. Η πόρτα του σπιτιού είναι σημαντική για τους συμβούλους Feng Shui και θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην ποιότητά της και την κατάστασή της. 

Διαβάστε επίσης: 6 απλές και οικονομικές ιδέες που θα ανανεώσουν το καθιστικό τη νέα σεζόν μέσα σε λίγα λεπτά

Ο χρωματικός συνδυασμός στην κρεβατοκάμαρα για τους λάτρεις της μίνιμαλ διακόσμησης -Για απόλυτη ηρεμία