Unsplash/ Liana Mikah
Unsplash/ Liana Mikah
DECO IDEAS

Bye Bye stress -6 ιδέες για να δημιουργήσεις χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο μπάνιο τη νέα σεζόν χωρίς μεγάλο κόστος


Μια τελετουργία αναζωογόνησης των αισθήσεων. Μια ένεση ηρεμίας. Ενα ιαματικό χάδι στο σώμα.

Ενα χαλαρωτικό μπάνιο είναι ένα δώρο που οφείλουμε στον εαυτό μας στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας και δεν πρέπει να είναι «προαιρετικό» αλλά «δεδομένο».

Το περιβάλλον στο οποίο το απολαμβάνουμε είναι καθοριστικής σημασίας για την ποιότητά του. Η ατμόσφαιρα του μπάνιου συντίθεται, κυρίως, από τις διακοσμητικές μας επιλογές. Μπορεί το μπάνιο να είναι το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε του λεπτομέρεια δεν αξίζει την προσοχή μας.

Η καθημερινότητα αυτής της σεζόν μπορεί να έχει πολλές διεξόδους χαλάρωσης, αν φροντίσουμε από νωρίς να τις εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μπάνιο που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ψυχικής μας υγείας: με τονωτικές, διακοσμητικές ενέσεις, η εικόνα του μπορεί να αλλάξει εντελώς χωρίς να μπείτε σε μεγάλα έξοδα. Ο «θόρυβος» που προκαλούν (πολλά) αντικείμενα (μαζί) που δεν έχουν άποψη και αισθητική, είναι ο Νο1 παράγοντας υποβάθμισης της διακόσμησής του.

Με τις ιδέες που ακολουθούν είναι σίγουρο ότι θα εξαλειφθεί... Bye Bye Stress, λοιπόν!

Unsplash/Claus Grünstäudl
Unsplash/Claus Grünstäudl

Ενα φυτό στον χώρο είναι απαραίτητο: Η παρουσία της φύσης είναι απαραίτητη σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ενα φυτό εσωτερικού χώρου ή ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια θα «εξαγνίσει» την ατμόσφαιρα του μπάνιου.

Αποθηκευτικά μέσα: Τα καλάθια θα σας βοηθήσουν να έχετε συγκεντρωμένα τα αντικείμενα που δεν υπάρχει λόγος να είναι εκτεθειμένα. Τα καλάθια από ρατάν είναι μια επιλογή που πρωταγωνιστεί στα μπάνια του εξωτερικού και ηρεμεί την ατμόσφαιρα.

Unsplash/ Holger Link
Unsplash/ Holger Link

Bath tray: Το εναλλακτικό ράφι που κάνει το μπάνιο ακόμα πιο χαλαρωτικό: Ενας δίσκος μπανιέρας μπορεί να λειτουργήσει όπως ακριβώς θα λειτουργούσε ένα ράφι στο μπάνιο σας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε αυτόν, όλα τα αντικείμενα που θέλετε να έχετε κοντά σας κατά τη διάρκεια του ντους και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Απαλλάξτε το μπάνιο από αντικείμενα που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα. Αν έχουν θορυβώδεις συσκευασίες, αδειάστε το περιεχόμενο σε διάφανα μπουκάλια: Σε προηγούμενο άρθρο, είχαμε κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ένα διακοσμητικό trend που βλέπουμε συχνά σε μοντέρνα διαμερίσματα του εξωτερικού. Μαύρα ή διάφανα μπουκαλάκια με ιδιαίτερους γραφικούς χαρακτήρες, ομορφαίνουν τον χώρο και τον απαλλάσσουν από τον «θόρυβο» των πολύχρωμων συσκευασιών. Δείτε εδώ.

Instagram/ashleejayinteriors
Instagram/ashleejayinteriors

Ενας μεγάλος καθρέπτης είναι must: Ενας μεγάλος καθρέπτης (ο στρογγυλός καθρέπτης είναι ψηλά στις προτιμήσεις στα μοντέρνα διαμερίσματα) είναι το μοναδικό διακοσμητικό αξεσουάρ που χρειάζεται ένα μπάνιο. Διαχρονική αξία, λεπτή αισθητική, μοντέρνο design.

Ενα αρωματικό κερί κι ένα αρωματικό χώρου θα αναζωογονήσουν τις αισθήσεις. Σε προηγούμενο άρθρο σας έχουμε προτείνει το ιδανικό άρωμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Για το μπάνιο, ένα άρωμα με νότες εσπεριδοειδών (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ) είναι ιδανική επιλογή.

 

Unsplash/chuttersnap
Unsplash/chuttersnap
Unsplash/Hubble
Unsplash/Hubble