Το ιστορικό Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι επαναλειτουργεί
LIVING CITY

Ιστορική επιστροφή στο Κολωνάκι: Το Καφενείο 1987 ανοίγει ξανά μετά από σχεδόν 40 χρόνια

Στην Αθήνα κάθε γωνιά κρύβει ιστορίες και κάθε δρόμος κουβαλάει μνήμες μιας άλλης εποχής. Τα μαγαζιά, από ραφτάδικα μέχρι καφέ και εστιατόρια, που έγραψαν τη δική τους σελίδα στην καθημερινότητα της πόλης συνεχίζουν να ζουν μέσα από τις αναμνήσεις όσων τα πέρασαν και να διηγούνται τις ιστορίες τους ακόμα και σήμερα.

Χώροι όπου οι εικόνες και γεύσεις μιας παλιότερης Αθήνας συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή και προσκαλούν παλιούς και νεότερους να ανακαλύψουν κάτι νέο.

Ένα ιστορικό στέκι στο Κολωνάκι -Το μενού

Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι είναι ένα από αυτά τα στέκια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην αθηναϊκή ζωή. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έγινε σημείο συνάντησης για όσους ήθελαν να μοιραστούν κάτι περισσότερο από ένα γεύμα. Πολιτικοί καλλιτέχνες δημοσιογράφοι και η κοσμική Αθήνα έδιναν ραντεβού εδώ για συζητήσεις ιδέες και στιγμές που έμεναν στη μνήμη. Δεν ήταν απλώς ένας χώρος φαγητού αλλά ένα ζωντανό στέκι που γέμιζε με κουβέντες και ζωή.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά το Καφενείο επιστρέφει για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο. Η ομάδα του Brunello ανέλαβε να το φέρει στη σύγχρονη καθημερινότητα διατηρώντας την αίσθηση του κλασικού μαγειρείου και τον σεβασμό που αρμόζει σε μια ιστορική διεύθυνση της πόλης. Με την υπογραφή των Γιάννη Μωράκη Γιώργου Μελισσάρη και Thomas Grubac το Καφενείο γίνεται ξανά ένα αστικό εστιατόριο απλό προσιτό και με γαστρονομική συνείδηση.

 Το Καφενείο 1987 στο Κολωνάκι υπήρξε ένα από τα πιο ζωντανά στέκια της αθηναϊκής ζωής.

Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου που έχει βρεθεί στο Κτήμα Σιγάλα και στο Κτήμα Κυρ Γιάννη αναλαμβάνει τη δημιουργία του μενού με έμφαση στην εποχικότητα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες. Κάθε πιάτο συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα που ανανεώνεται ανάλογα με τι είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Από τα παντζάρια στα κάρβουνα και το μοσχαράκι με μανέστρα μέχρι τα αφράτα κεφτεδάκια και την παντρεμένη σαρδέλα το τσογαριαστό αρνάκι αλλά και τον μπακλαβά με το φυστίκι.

 Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του έγινε σημείο συνάντησης ανθρώπων που ήθελαν να μοιραστούν κάτι περισσότερο από ένα γεύμα.
 Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου

Το Καφενείο υποδέχεται τον κόσμο από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ σερβίροντας δημιουργίες που εμπνέονται από τα παλιά χωρίς όμως να τις αντιγράφουν χαρίζοντας μια νέα ματιά. Μια προσεκτικά διαλεγμένη συλλογή κρασιών συνοδεύει τις γεύσεις δένοντας φυσικά με κάθε πιάτο και ενισχύοντας τον χαρακτήρα του.

Οι ιδιοκτήτες φιλοδοξούν να ξαναδώσουν στο Καφενείο τον ρόλο ενός ζωντανού σημείου αναφοράς ενός χώρου που θυμίζει ιστορίες της πόλης τιμά την ισορροπία του και συνεχίζει να εξελίσσεται για όσους αγαπούν την καθαρότητα την ουσία και τη σταθερότητα. Η επαναλειτουργία του έρχεται να συμπληρώσει κομμάτι στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας δίνοντας μορφή στην αθηναϊκή παράδοση με σεβασμό αλλά και τη ζεστασιά μιας εποχής που όλοι νοσταλγούμε.

Πού: Λουκιανού 26, Αθήνα

 Ένα στέκι που έγραψε τη δική του ιστορία στο Κολωνάκι.
 Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και η κοσμική Αθήνα έδιναν εδώ το ραντεβού τους.
 Εδώ η Αθήνα μιλούσε, συζητούσε και ζούσε.