Μικρή Χαμολιά
Μικρή Χαμολιά/Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΙΚΡΗ ΧΑΜΟΛΙΑ

Mικρή Χαμολιά: Η παραλία με τα γαλοζοπράσινα νερά, μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας


Σε απόσταση περίπου μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας, τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας «Μικρή Χαμολιά» περιμένουν να τα κολυμπήσεις.

Η υπέροχη παραλία, που είναι άγνωστη για πολύ κόσμο, βρίσκεται μεταξύ Αρτέμιδας και Πόρτο Ράφτη και δεν είναι οργανωμένη, διατηρώντας έτσι τον φυσικό της πλούτο. Η «Μικρή Χαμολιά» είναι ένας μικρός κόλπος με γαλαζοπράσινα νερά που δύσκολα συναντάει κανείς στην Αττική.

Είναι η ιδανική παραλία αν αναζητάς ηρεμία και χαλάρωση και ο κολπίσκος της συνήθως είναι απάνεμος. Βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό «Χαμολιά» στη Βραυρώνα που απέχει μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφία: Shutterstock

Πώς θα βρεθείς στη «Μικρή Χαμολιά»

Για να φτάσεις σε αυτή την όμορφη παραλία θα πρέπει να πάρεις τον δρόμο για τον παραθαλάσσιο οικισμό «Χαμολιά». Είναι ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη. Μετά από 500 μέτρα θα βρεις έναν χωματόδρομο στα αριστερά σου που οδηγεί στην μαγική «Μικρή Χαμολιά».

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα γαλαζοπράσινα νερά της «Μικρής Χαμολιάς» θα σε ενθουσιάσουν και θα σου δώσουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Οι εικόνες από ψηλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές. Τα τιρκουάζ νερά που περιτριγυρίζονται από τα βράχια δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Φωτογραφία: Shutterstock

Η «μικρή Χαμολιά» δεν είναι η μοναδική παραλία έκπληξη της Αττικής. Aν δε θέλεις κάτι οργανωμένο και με τιρκουάζ νερά, υπάρχουν αρκετές επιλογές. Βάλε μεταξύ άλλων στη λίστα σου τη «Λευκή» ή «Παραθύριζα» που βρίσκεται κοντά στο Λουτράκι. 

Δείτε το βίντεο:

SHARE