Φωτογραφία: sofiaruutu/instagram
Φωτογραφία: sofiaruutu/instagram
WELLNESS

3 wellness μυστικά για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας, σύμφωνα με διατροφολόγους


Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή της ημέρας.

Το πρωί είναι μια σημαντική στιγμή της ημέρας, γιατί το πώς θα περάσουμε το πρωινό μας μπορεί συχνά να μας πει το είδος της ημέρας που θα έχουμε. Πολλά παίζουν ρόλο, όπως αν έχουμε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, αν έχουμε χρόνο να φάμε ένα πρωινό γεύμα, αν έχουμε προλάβει να ετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε κι αν έχουμε καθυστερήσει στην εργασία μας.

Τις περισσότερες φορές ντύνεσαι βιαστικά, έχεις άγχος μην αργήσεις στο γραφείο και σίγουρα ο καφές δεν είναι πρωινό. Οι ειδικοί τονίζουν την μεγάλη σημασία του καλού ποιοτικού ύπνου και της σωστής διατροφής για να νιώθουμε ευεξία και ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πέρα όμως από αυτό, όπως διαβάζουμε σε άρθρο της Vogue υπάρχουν 3 wellness μυστικά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχουμε θετικά οφέλη στην υγεία και την ψυχολογία μας.

3 wellness μυστικά για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας, σύμφωνα με διατροφολόγους

Ακολουθούν τα 3 μυστικά wellness που μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινότητα σας:

Matcha

H αυθεντική σκόνη πράσινου τσαγιού Matcha, προέρχεται αποκλειστικά από τη περιοχή Kyoto της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνική λέξη Matcha σημαίνει λεπτή σκόνη πράσινου τσαγιού. Το Matcha θεωρείται η καλύτερη ποιότητα τσαγιών και έχει έντονο και πλούσιο πράσινο χρώμα. Είναι πηγή ενέργειας, ενισχύει την ευεξία και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Οι διατροφολόγοι θεωρούν ότι είναι το καλύτερο υποκατάστατο του καφέ. Ενα γραμμάριο Matcha περιέχει περίπου 20-35mg καφεΐνης όταν ένας απλός στιγμιαίος καφές περιέχει μέχρι και 80-100mg. Η διαφορά της καφεΐνης του Matcha με του καφέ είναι ότι δίνει την ίδια ώθηση ενέργειας πολύ πιο ομαλά στον οργανισμό για περίπου 4-6 ώρες, σε αντίθεση με τον καφέ που κρατάει για λιγότερο από 1 ώρα.

Το Matcha είναι η μόνη τροφή λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με την L-θεανίνη που μπορεί και προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα ενεργείας, την υψηλή συγκέντρωση και την πνευματική διαύγεια και ισορροπία σε αντίθεση με τον καφέ που προκαλεί εκνευρισμό, ταχυκαρδίες και αίσθημα άγχους.

Φωτογραφία από Darina Belonogova/Pexels

Τζίντζερ και λεμόνι

Το χειμώνα δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιεινό και εύγεστο από τα αφεψήματα, τα οποία μας κρατάνε ζεστούς. Προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για θεραπευτικούς σκοπούς, λόγω των βοτάνων που περιέχουν. Ενα από αυτά είναι το τζίντζερ με το λεμόνι που είναι αποτοξινωτικό και προσφέρει ενέργεια. Επίσης το λεμόνι όσο και το τζίντζερ συμβάλουν στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό χάρη στις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Φωτογραφία: Åsa Pålsson/Unsplash

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, έχει διουρητική δράση και βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, ενώ αν συνδυαστεί με το τζίντζερ, η δράση του απογειώνεται. Το τζίντζερ ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει την καύση του λίπους, ενώ παράλληλα δίνει μια αίσθηση τόνωσης και ευεξίας.

Μηλόξυδο

Φωτογραφία: Towfiqu barbhuiya/Unsplash

To μηλόξυδο, διεθνώς γνωστό ως apple cider vinegar ή ACV, είναι το ξύδι που παράγεται από τον χυμό μήλου, έπειτα από ζύμωση των σακχάρων του με τη βοήθεια μικροοργανισμών και συγκεκριμένα βακτηρίων. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενισχύει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε μια μικρή ποσότητα (1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο) σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

SHARE