Τρέξιμο
Φωτογραφία: Alex McCarthy/Unsplash
HEALTHY LIVING

Η αέροβια άσκηση που είναι πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο -Την αγαπούν οι celebrities


Σύμφωνα με έρευνα της NASA, η αναπήδηση στο τραμπολίνο (ή αλλιώς rebounding) είναι 68% πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο.

Σίντι Κρόφορντ, Εύα Λονγκόρια και Γκόλντι Χον είναι μερικές από τις διάσημες σταρ του Χόλιγουντ που έχουν εντάξει την άσκηση με τραμπολίνο στην καθημερινότητά τους, η οποία τους χαρίζει ευεξία και ένα καλλίγραμμο σώμα.

Ενα από τα μεγαλύτερα trends στο χώρο της άσκησης σήμερα είναι η προπόνηση με το τραμπολίνο. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τη NASA διαπίστωσε ότι 10 λεπτά αναπήδησης σε ένα τραμπολίνο είναι  καλύτερη καρδιαγγειακή προπόνηση από ότι 33 λεπτά τρέξιμο. 

Σαν κάθε άλλη αερόβια άσκηση, οι ασκήσεις στο τραμπολίνο βοηθούν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού, στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην καύση του λίπους. Πέρα όμως από αυτό, είναι μια διασκεδαστική άσκηση που ενισχύει τη θετική διάθεση και διώχνει το στρες.

Η αέροβια άσκηση που είναι πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο -Την αγαπούν οι celebrities

Οι αναπηδήσεις στο τραμπολίνο δεν απευθύνονται μόνο στα παιδιά και είναι μια πολύ καλή αερόβια άσκηση που ολοένα και περισσότερες γυναίκες την προτιμούν στην καθημερινή γυμναστική τους. Είναι μια απλή και εύκολη δραστηριότητα που βοηθάει στο αδυνάτισμα, στην τόνωση όλων των μυών του σώματος, ενώ βελτιώνει την συνολική φυσική κατάσταση.

Η Σίντι Κρόφορντ, η Γκόλντι Χον και η Εύα Λονγκόρια που γυμνάζονται καθημερινά έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς στο προφίλ τους στο Instagram βίντεο, όπου κάνουν τραμπολίνο.

Τα οφέλη της άσκησης στο τραμπολίνο είναι πολλά. Γυμνάζει όλο το σώμα, δυναμώνει τον κορμό και ιδίως τα πόδια, τους γλουτούς και τους μηρούς. Επίσης οι ασκήσεις στο τραμπολίνο βοηθάνε στην υγεία των πνευμόνων μας και στο να έχουμε καλύτερη ισορροπία.

Ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα στο τραμπολίνο μπορεί να κάψει το ίδιο λίπος με 30 λεπτά τρέξιμο. Μια μελέτη της NASA διαπίστωσε ότι η άσκηση σε τραμπολίνο που διαρκεί 10 λεπτά βελτιώνει σημαντικά την καρδιαγγειακή υγεία, περισσότερο και από αν τρέξεις 33 λεπτά.

Είναι ίσως η καλύτερη προπόνηση που θα δοκιμάσεις, αν θες να κάψεις πολύ λίπος και πολλές θερμίδες ευχάριστα και γρήγορα.

SHARE