Γυναίκα κάνει γυμναστική
H αερόβια άσκηση που αγαπούν οι celebrities/Φωτογραφία: Shutterstock
FITNESS TREND

Η αερόβια άσκηση που αγαπούν οι stars του Χόλιγουντ και χαρίζει καλλίγραμμο σώμα


Ενα από τα μεγαλύτερα trends στο χώρο της άσκησης σήμερα είναι η προπόνηση με το τραμπολίνο.

Σίντι Κρόφορντ, Εύα Λονγκόρια και Γκόλντι Χον είναι μερικές από τις διάσημες σταρ του Χόλιγουντ που έχουν εντάξει την άσκηση με τραμπολίνο στην καθημερινότητά τους, η οποία τους χαρίζει ευεξία και ένα καλλίγραμμο σώμα.

Το τραμπολίνο ανήκει στις αερόβιες ασκήσεις. Σαν κάθε άλλη αερόβια άσκηση, οι ασκήσεις στο τραμπολίνο βοηθούν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού, στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην καύση του λίπους. Πέρα όμως από αυτό, είναι μια διασκεδαστική άσκηση που ενισχύει τη θετική διάθεση και διώχνει το στρες.

Οι αναπηδήσεις στο τραμπολίνο δεν απευθύνονται μόνο στα παιδιά και είναι μια πολύ καλή αερόβια άσκηση που ολοένα και περισσότερες γυναίκες την προτιμούν στην καθημερινή γυμναστική τους. Είναι μια απλή και εύκολη δραστηριότητα που βοηθάει στο αδυνάτισμα, στην τόνωση όλων των μυών του σώματος, ενώ βελτιώνει την συνολική φυσική κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της NASA, η αναπήδηση στο τραμπολίνο (ή αλλιώς rebounding) είναι 68% πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο.

Οπως αναφέρει στην βρετανική Vogue η Colette Dong, συνιδρύτρια του «Tribeca trampoline-cardio studio», τα οφέλη της άσκησης στο τραμπολίνο είναι πολλά. Γυμνάζει όλο το σώμα, δυναμώνει τον κορμό και ιδίως τα πόδια, τους γλουτούς και τους μηρούς. Επίσης οι ασκήσεις στο τραμπολίνο βοηθάνε στην υγεία των πνευμόνων μας και στο να έχουμε καλύτερη ισορροπία.

Η Σίντι Κρόφορντ, η Γκόλντι Χον και η Εύα Λονγκόρια που γυμνάζονται καθημερινά έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς στο προφίλ τους στο Instagram βίντεο, όπου κάνουν τραμπολίνο.

Ρίξτε μια ματιά:

Εάν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, να τονώσετε τα χέρια και πόδια και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, τότε η άσκηση με το τραμπολίνο είναι μια πολύ καλή επιλογή για την γυμναστική σας. Είναι μια εναλλακτική λύση για όσους έχουν βαρεθεί το πρόγραμμα τους στο διάδρομο και στα υπόλοιπα μηχανήματα αερόβιας άσκησης (όταν με το καλό ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια).

Η άσκηση στο τραμπολίνο χαρίζει ενέργεια, φτιάχνει τη διάθεση και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να μείνουμε σε φόρμα. Δεν είναι τυχαίο που celebrities όπως η Σίντι Κρόφορντ, η Εύα Λονγκόρια και η Γκόλντι Χον την υιοθετούν στο πρόγραμμα γυμναστικής τους.

SHARE