Γυναίκα στο παράθυρο
Φωτογραφία / Shutterstock
05|04|2024 13:40
SHARE
SPEECH FASTING

Ένα άλλο είδος fasting: Θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι και υγιείς αν παραμένουμε σιωπηλοί μέχρι το μεσημέρι;


Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια Lulu κάνει ένα διαφορετικό είδος fasting

Όχι δεν έχει να κάνει με δίαιτα αλλά με… την ομιλία. Η 75χρονη τραγουδίστρια μιλώντας στον Guardian εξήγησε ότι μένει εντελώς σιωπηλή από το πρωί έως το μεσημέρι προκειμένου να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τις φωνητικές της χορδές.

«Βοηθά στη φροντίδα του οργάνου μου», δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ένα άλλο είδος fasting: Ποια είναι τα οφέλη του να «μένεις σιωπηλός» μέχρι το μεσημέρι

Η Lulu μάλιστα ούτε καν ψιθυρίζει. Παρόλο που αυτού του είδους fasting είναι αρκετά περίεργο - στα όρια του cringe - ο Guardian με δημοσίευμά του ισχυρίζεται ότι το να μένουμε σιωπηλοί έχει πολλά οφέλη. Μελέτη του 2005 που δημοσιεύθηκε από το NIH, καθόρισε ότι οι περίοδοι σιωπής οδήγησαν σε «δραματική μείωση της αρτηριακής πίεσης» για τους συμμετέχοντες.

Εν τω μεταξύ, μια μελέτη του 2021, η οποία παρουσιάζεται επίσης στο NIH, διαπίστωσε ότι αυτή η πρακτική βοήθησε στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης -ορμόνης του στρες.

Επιπλέον, ο ψυχολόγος Dr. Robert N. Kraft έχει υποστηρίξει ότι το να μένουμε για ώρες σιωπηλοί μας βοηθά ώστε να γίνουμε καλύτεροι ακροατές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα, πρώτο και κύριο το ότι δεν θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας. Έρευνα του 2022 ανέφερε ότι όσοι μιλούν λιγότερο θεωρούνται λιγότερο συμπαθείς, παρά τον ισχυρισμό του ψυχολόγου ότι η σιωπή σε κάνει καλύτερο ακροατή.

O Guardian υποστηρίζει ότι το να μένουμε σιωπηλοί δεν είναι απλώς μια μόδα της νέας εποχής για τους διάσημους. Ασκείται σε διάφορους πολιτισμούς εδώ και αιώνες.

Για παράδειγμά στην ινδουιστική φιλοσοφία, η «mauna» είναι η πρακτική της σιωπής, η οποία διδάσκει την ηρεμία του μυαλού και την εσωτερική ησυχία αποδεικνύοντας ότι πράγματι η σιωπή είναι χρυσός.





SHARE