Μπίλι Στιλ

Η απίστευτη «μεταμόρφωση» μίας 51χρονης μητέρας -Με δύο συνήθειες άλλαξε το σώμα της και δείχνει νεότερη

Η Μπίλι Στιλ, μια 51χρονη μητέρα από την Αυστραλία κατάφερε να «μεταμορφώσει» το σώμα της και τώρα δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με σκοπό να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να υιοθετήσουν υγιεινές συμπεριφορές.

Η Μπίλι Στιλ άρχισε να παλεύει με το βάρος της μετά το δεύτερο παιδί της φτάνοντας τα 82 κιλα. Η ίδια κατάφερε να χάσει βάρος αλλά περίπου μια δεκαετία αργότερα πήρε και πάλι κιλά λόγω της εμμηνόπαυσης.

Η ίδια πάλεψε με την κατάθλιψη, την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και την ανθυγιεινή διατροφή για τρία χρόνια, ωστόσο αντιλήφθηκε ότι αυτός ο τρόπος ζωής θα έχει επιπτώσεις στην υγεία της αλλά και αντίκτυπο στην ζωή των παιδιών της.

Έτσι η μητέρα δύο παιδιών αποφάσισε να υιοθετήσει δύο συμπεριφορές υγείας: να ξεκινήσει γυμναστήριο και να ακολουθήσει ένα υγιεινό πλάνο διατροφής.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να φτάσει τα 76 κιλά. Πλέον το σώμα της είναι τονωμένο και πιο υγιές. Μάλιστα η ίδια παρατήρησε και διαφορές στην επιδερμίδα της καθώς όπως λέει «είναι πιο λαμπερή από ποτέ».

Πλέον η Μπίλι είναι personal trainer και ασχολείται με το body building. «Δεν μπορώ να πιστέψω πώς έμοιαζα.Ένιωθα αηδιαστική αλλά τώρα νιώθω σωματικά πιο δυνατή. Τα πάντα στο σώμα μου είναι καλύτερα από ποτέ. Η μνήμη μου είναι πιο έντονη. Έχω καλύτερη ευελιξία», δήλωσε στη The Sun σχετικά με τα οφέλη που αποκόμισε από την άσκηση και την διατροφή.

Η Μπίλι εργάστηκε σκληρά για να χάσει τα περιρρα κιλά αφού πήρε βάρος μετά τη γέννηση του γιου της Γκας, ο οποίος τώρα είναι 17 ετών. Ωστόσο 13 χρόνια αργότερα το σώμα της άρχισε να κάνει κατακρατήσεις λόγω της εμμηνόπαυσης με αποτέλεσμα να πάρει και άλλο βάρος. «Γύρω στα 48 άρχισα να βιώνω την εμμηνόπαυση και να παίρνω βάρος, έπαθα πραγματικά κατάθλιψη και άγχος, έχασα τον έλεγχο»

Η αύξηση βάρους επηρέασε και την ψυχική της υγεία, απομονώθηκε από τους φίλους της και από την οικογένειά της. Σταμάτησε να μιλάει στην 25χρονη κόρη της Γκρέις και κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Μάλιστα όπως λέει η ίδια στη The Sun χρειάστηκε να περάσει 21 ημέρες σε κλινική προκειμένου να θεραπευτεί από την καταθλιπτική διαταραχή.

Όταν το 2020 ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19 η Μπιλ επισκέφθηκε έναν γιατρό ο οποίος της είπε ότι ήταν προδιαβητική. Τότε συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αλλάξει και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Απλώς φανταζόμουν ότι ήμουν βάρος για τα παιδιά μου και ένιωσα πραγματικά ντροπή», είπε. «Τα έκανα όλα στον εαυτό μου».

Έτσι η Μπίλι άλλαξε τη διατροφή της και τώρα προσπαθεί να μαγειρεύει κάθε μέρα υγιεινά.

«Σταμάτησα να παραγγέλνω απ' έξω και να τρώω junk food. Σταμάτησα να πίνω μπύρα κάθε βράδυ»

Η κόρη της Μπίλι, Γκρέις παρατήρησε ότι το γυμναστήριο της περιοχής της ξεκινούσε ένα challenge 12 εβδομάδων και την ενθάρρυνε να εγγραφεί και έτσι ξεκίνησε το «ταξίδι» της με την γυμναστική.

Τι άλλαξε η Μπιλ Στιλ στην καθημερινότητά της:

  • Μαγειρεύει στο σπίτι και δεν παραγγέλνει απ' έξω με αποτέλεσμα να ελέγχει τις θερμίδες που καταναλώνει
  • Καταναλώνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνη
  • Προτιμά τρόφιμα ολικής αλέσεως
  • Διέκοψε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Πηγαίνε γυμναστήριο τέσσερις φορές την εβδομάδα κάνοντας προπόνηση με βάρη
  • Τρέχει τρεις φορές την εβδομάδα
  • Προσπαθεί να περπατά όσο περισσότερο μπορεί