Μάντη Περσάκη
Μάντη Περσάκη
21|11|2023 17:33
SHARE
GYM TIME

Η Μάντη Περσάκη μας μαθαίνει πώς να γυμναζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας!


Όταν γίνεσαι γονιός, ειδικά μικρών παιδιών, οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις για τον εαυτό σου είναι ελάχιστος και πολύτιμος.

Το να εντάξει ένας γονιός οποιαδήποτε μορφή άσκησης στην δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητά του, φαντάζει αδύνατο και ακατόρθωτο. Παρατηρείται δυστυχώς η τάση, οι νέοι γονείς να είναι λιγότερο δραστήριοι σωματικά και κατά συνέπεια, αδυνατούν να αφοσιωθούν σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια βάρους αλλά και να φροντίσουν τη σωματική τους υγεία, όπως μας αναφέρει η επιτυχημένη γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια 7 γυμναστηρίων της αλυσίδας “Pilates by Mandy - Studio Pilates & More” Μάντη Περσάκη.

Ειδικότερα για μια γυναίκα όταν γίνεται μητέρα, ο χρόνος που αφιερώνει για τη σωματική της άσκηση, περιορίζεται, καθώς η υπερβολική πίεση της καθημερινότητας, του εργασιακού της περιβάλλοντος αλλά και η φροντίδα της οικογένειας, τις οδηγεί πολλές στο να παραμελούν τον εαυτό τους. Μέσα από την καθημερινή και άμεση επαφή μου με αρκετές νέες μαμάδες, μου αναφέρουν το πόσο θα θέλανε να γυμναστούν αλλά προτιμούν να περάσουν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο με το παιδί τους.

Ο λόγος που η γυμναστική των γονέων μαζί με τα παιδιά τους αποτελεί μια όμορφη και συνάμα ευχάριστη δραστηριότητα είναι απλός! Τα παιδιά σας εκτονώνονται, ενώ εσείς γυμνάζεστε και ταυτόχρονα νιώθουν ευχάριστα συνδυάζοντας όλα τα γνωστά οφέλη που έχει η γυμναστική στα παιδιά μας. Είναι αρκετοί οι νέοι γονείς που μου αναφέρουν ότι προσπαθούν να βρουν χρόνο να γυμναστούν είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ όταν τα παιδιά τους κοιμούνται και χωρίς πάντα αυτό να είναι εφικτό. Όμως ειλικρινά δεν υπάρχει πιο εποικοδομητική και ωραιότερη δραστηριότητα για γονείς και παιδιά από την γυμναστική. Δεν χρειάζεται να βρεις χρόνο χωρίς τα παιδιά, αρκεί απλώς να τα προκαλέσεις να γυμναστούν μαζί σου!

Η συνάθληση μαζί με τα παιδιά μας αποτελεί έναν άμεσο και βιωματικό τρόπο για να τους μεταδώσουμε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής που αξίζει να μάθουν από μικρή ηλικία, ενώ συγχρόνως αποτελεί και μια διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Παρακάτω μοιράζεται μαζί μας 4 ασκήσεις καθώς και διατάσεις που θα συνδράμουν στη σωματική μας ευεξία αλλά και στη διασκεδαστική απασχόληση με τα παιδιά μας!

ΑΣΚΗΣΗ 1

Καθόμαστε πλάτη με πλάτη, ο ένας κάμπτει κορμό προς τα μπροστά προσπαθώντας να φτάσει τις μύτες των ποδιών και ο άλλος αφήνει τον κορμό του να πέσει πίσω. Δουλεύω εναλλάξ για 1’ προσπαθώντας να εφάπτονται οι πλάτες συνεχώς.

ΑΣΚΗΣΗ 2


Ο ένας ξαπλώνει στο πάτωμα με τα πόδια λυγισμένα και ο άλλος ακουμπάει τα πέλματα στα γόνατα του άλλου.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Καθόμαστε στο πάτωμα με τα πόδια ανοικτά και κρατιόμαστε από τα χέρια. Και για 1’ εναλλάξ κάμπτουμε κορμό μπροστά με ίσια πλάτη.

ΑΣΚΗΣΗ 4 

Ισορροπούμε στα ισχία με ενωμένα πέλματα και κρατιόμαστε με τα χέρια.

ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ

Καθόμαστε σε εδραία θέση με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο, και κάμπτω κορμό προς το τεντωμένο πόδι, προσπαθώντας να ακουμπήσω τα δάκτυλα του ποδιού. Επαναλαμβάνουμε τη διάταση και στα δύο μας πόδια.

Σηκωνόμαστε όρθιοι παίρνουμε 3 βαθιές αναπνοές κάνοντας ένα κύκλο με τα χέρια μας ψηλά και κατόπιν χαλαρώνουμε.

SHARE