Γυναίκα κοιτάζει τα δέντρα και είναι καθισμένη στο χώμα
Η καλύτερη γυμναστική για τον εγκέφαλο/Φωτογραφία: Baurzhan Kadylzhanov/Pexels
HIKING

To περπάτημα στη φύση είναι ευεργετικό για το μυαλό, σύμφωνα με έρευνα


Το περπάτημα οπουδήποτε κάνει καλό στην υγεία. Το περπάτημα στη φύση είναι εξαιρετική άσκηση για το μυαλό σας, τονίζουν οι ειδικοί.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πεζοπορία αποτελεί μια εξαιρετική μορφή άσκησης, που προσφέρει τόσο σωματικά όσο και διανοητικά οφέλη. Το γνωστό hiking αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς καθώς διατηρεί τη φυσική μας κατάσταση, μας προσφέρει σωματική άσκηση και το κυριότερο είναι ευεργετικό για το μυαλό μας.

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο, αλλά το περπάτημα είναι θαυματουργό. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα για τουλάχιστον 15 λεπτά, ακόμη και σε μέτριο ή χαλαρό ρυθμό, ωφελεί τον εγκέφαλο και το σώμα. Οταν όμως το περπάτημα γίνεται σε ένα πάρκο, τότε τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για την υγεία μας και τον εγκέφαλό μας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι λοιπόν που στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο περπάτημα και στην πεζοπορία στη φύση, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο εύκολες, ανέξοδες μορφές σωματικής άσκησης, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μυαλό σας: τονώνει την μνήμη και την δημιουργικότητα και παράλληλα βοηθά στην πνευματική σας υγεία.

Η πεζοπορία στη φύση μειώνει το στρες, ξυπνάει τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη (τις ορμόνες της χαράς), ηρεμεί και αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή νέων, δημιουργικών ιδεών.

Κάντε μια βόλτα στη φύση και το μυαλό σας θα σας ευγνωμονεί. Ο καθαρός αέρας και το πράσινο τοπίο μπορούν επίσης να επιδράσουν θετικά στην ψυχική υγεία, σημειώνουν οι ειδικοί. Μια βόλτα στη φύση είναι άκρως θεραπευτική.

Η πεζοπορία μπορεί να πυροδοτήσει δημιουργικές σκέψεις

Εάν πραγματικά επιθυμείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να σκέφτεται διαφορετικά και πιο δημιουργικά, τότε ναι, περπατήστε στη φύση. Κάθε είδος σωματικής άσκησης επιφέρει αναγέννηση νευρώνων, κάτι που σημαίνει την γέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων στην περιοχή Ιππόκαμπος στο μυαλό μας, μια περιοχή που σχετίζεται άμεσα με την εκμάθηση και την μνήμη.

Η πεζοπορία αυξάνει την διαδικασία της νευρογένεσης στον εγκέφαλο μας με αποτέλεσμα την ανάπτυξη νέων νευρώνων που μάς βοηθούν να βλέπουμε τον κόσμο διαφορετικά και να σκεφτόμαστε εναλλακτικά.

To περπάτημα στη φύση είναι ευεργετικό για το μυαλόLisa Fotios/Pexels

Μην ξεχνάμε λοιπόν ότι το μυαλό μας θα μας ανταμείψει για κάθε εκδρομή στη φύση.

SHARE