Το λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά «βασανίζει» άνδρες και γυναίκες.
Μάλιστα περίπου το 53% των Αμερικανών πάσχει από κοιλιακή παχυσαρκία, ενώ στην Ευρώπη το 15,9% είναι παχύσαρκοι.
Ο Dr. Naheed Ali, γιατρός από την Φλόριντα μιλώντας στο βρετανικό GB News αποκάλυψε πότε πρέπει να τρώμε πρωινό και βραδινό έτσι ώστε να κάψουμε το λίπος στην κοιλιά. «Υποδόριο λίπος είναι το λίπος της κοιλιάς το οποίο είναι εμφανές. Το σπλαχνικό λίπος - το λίπος που αποθηκεύεται βαθιά στην κοιλιά, που περιβάλλει το στομάχι, το συκώτι και τα έντερα - μπορεί να είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος λίπους επειδή εκκρίνει τοξικές ουσίες που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και προκαλούν φλεγμονή», εξήγησε.
Πότε πρέπει να τρώμε πρωινό και βραδινό
«Ο περιορισμός του φαγητού σε συγκεκριμένες ώρες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σπλαχνικό λίπος αλλά και το λίπος στην κοιλιά καθώς βοηθά στην διαχείριση της αίσθησης της πείνας. Το πρωινό θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται μέσα σε μία ώρα μετά το ξύπνημα, γύρω στις 7 το πρωί έτσι ώστε να ξεκινήσει ο μεταβολισμός. Το δείπνο, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να καταναλώνεται τουλάχιστον δύο με τρεις ώρες πριν τον ύπνο, γύρω στις 7 μ.».
Επομένως όσο πιο γρήγορα καταναλώσουμε τις θερμίδες μας μέσα στην ημέρα τόσο καλύτερα για τον μεταβολισμό μας.
«Ο μεταβολισμός είναι η διαδικασία μετατροπής της τροφής σε ενέργεια. Όσοι έχουν γρήγορο μεταβολισμό καίνε περισσότερες θερμίδες — ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας», πρόσθεσε.