Το κόλπο για να μη χαλάει η φέτα στο ψυγείο -Μένει φρέσκια και αρωματική για πολύ περισσότερο
Υπάρχει μια τεχνική για να συντηρηθεί η ανοιγμένη φέτα, χωρίς μάλιστα άλμη, η οποία δίνει έξτρα γεύση και διατηρεί το τυρί άψογο, έως και για έναν μήνα στο ψυγείο.
Το καλοκαίρι, η φέτα είναι παντού: σκορπίζει σε κάθε πιάτο και απογειώνει τη γεύση όλων των καλοκαιρινών λαχανικών. Από τη μελιτζάνα και το κολοκύθι μέχρι τις ψητές πιπεριές, αυτό το θρυμματιστό και ελαφρώς αλμυρό τυρί προσθέτει ένταση και βάθος.
Ταιριάζει ιδανικά με τη γλύκα του πεπονιού, του καρπουζιού ή των σύκων, ενώ κλείνεται και σε φύλλo κρούστας για να εμφανιστεί ως τραγανό μεζεδάκι την ώρα του απεριτίφ. Ρολάρει σε σουσάμι και μέλι για ένα τηγανητό πιάτο γεμάτο αντιθέσεις ή λιώνει μέσα σε φούρνου μακαρονάδες χωρίς να χάνει το χαρακτήρα της.
Το τρικ για να διατηρείται η φέτα στο ψυγείο για έναν μήνα
Όταν τρώει όλη η παρέα, η φέτα εξαφανίζεται αμέσως. Αν όμως φας μόνος, μένει πάντα ένα κομμάτι. Οι πιο οργανωμένοι μεταφέρουν την άλμη σε τάπερ και ξαναβουτούν μέσα το τυρί.

Άλλες φορές όμως, η άλμη πετιέται κατά λάθος στον νεροχύτη. Κι αν δεν φτάνει για να καλύψει το τυρί, φτιάχνεται καινούργια με 1 κουταλάκι αλάτι για κάθε 200 ml νερού.
Υπάρχει όμως ένας άλλος τρόπος για να διατηρείται η φέτα, χωρίς καν άλμη και με ένα μεγάλο πλεονέκτημα: την έξτρα γεύση.
Όπως προτείνει η δημιουργός του @freethepickle_ στο Instagram, η τεχνική της μαριναρισμένης φέτας δίνει νέα διάσταση στο κλασικό τυρί. Η διαδικασία είναι απλή: η φέτα στραγγίζεται, στεγνώνει καλά και κόβεται σε κύβους.
Έπειτα, τοποθετείται σε γυάλινο βάζο μαζί με μυρωδικά της επιλογής σας -όπως δεντρολίβανο, ελιές, νιφάδες τσίλι ή κόκκινο κρεμμύδ -και καλύπτεται με ελαιόλαδο. Το αποτέλεσμα συντηρείται στο ψυγείο για 3 εβδομάδες έως και έναν μήνα και, επιπλέον, προκύπτει και ένα αρωματικό λάδι ιδανικό για σαλάτες ή dressings.
Αν βιάζεστε, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο πάνω στο κομμάτι φέτας αρκούν, αρκεί να καταναλωθεί μέσα σε 3 με 4 ημέρες.