Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια με ρόκα και φέτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σαλάτα με κολοκυθάκια, ρόκα και φέτα -Έτοιμη σε 5 λεπτά

Με το απόλυτο θερινό λαχανικό, τα κολοκυθάκια, και το αγαπημένο μας ελληνικό τυρί φτιάχνουμε σε 5 λεπτά μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.

Τα κολοκυθάκια είναι παντού αυτή την εποχή. Ολόφρεσκα, τρυφερά και νόστιμα, τα βρίσκουμε στις λαϊκές, στα μανάβικα και στους υπαίθριους πάγκους των επαρχιακών δρόμων. Πρόκειται για ένα από τα πιο θρεπτικά οπωροκηπευτικά του καλοκαιριού αφού είναι πλούσια βιταμίνη C, Κάλιο και αντιωξειδωτικά και παράλληλα είναι και πολύ οικονομικά.

Η καλύτερη ιδιότητά τους όμως, ειδικά για όσους δεν έχουν χρόνο για μαγειρέματα ή δεν αγαπούν και τόσο την κουζίνα, είναι το γρήγορο ψήσιμο-μαγείρεμα-βράσιμο. Γενικώς, τα κολοκυθάκια ετοιμάζονται πολύ γρήγορα σε όλες τους τις εκδοχές ενώ τρώγονται άνετα και ωμά, αν είναι φρέσκα, τρυφερά και λεπτοκομμένα. Παρακάτω σας έχουμε μια συνταγή για μια πεντανόστιμη σαλάτα που γίνεται κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ.

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια με ρόκα και φέτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Ψητά κολοκυθάκια με ρόκα και φέτα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 χούφτες baby ρόκα
  • 150 γρ. φέτα, σε κύβους
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος, τριμμένος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα κολοκυθάκια μισό λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν γραμμές. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και σρβίρουμε.

Tip

Για ολοκληρώσετε το γεύμα σας συνδυάστε τη σαλάτα αυτή με μια κλαή πηγή υδατάνθρακα όπως π.χ. 1-2 φέτες πολύσπορο ψωμί ή κρίθινα παξιμάδια. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε μερίδα μισό φλιτζάνι βρασμένο πλιγούρι (ή κινόα, για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη), της ταιριάζουν πολύ.