Τηγανητοί κολοκυθοανθοί, γεμιστοί με φέτα: Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό λουλούδι στο πιάτο μας σε 10 λεπτά
Με φέτα και μυρωδικά οι ανθοί από τα κολοκυθάκια μπαίνουν στο τηγάνι και γίνονται πεντανόστιμοι.
Τώρα που τα κολοκύθια είναι στην απόλυτη εποχή τους τα απολαμβάνουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ωστόσο, η κολοκυθιά δε μας δίνει μόνο τους νόστιμους και τρυφερούς καρπούς της αλλά και τα λουλούδια της τα οποία είναι εξίσου γευστικά γι αυτό και ήρθε η ώρα να τα βάλουμε στην κουζίνα μας και να τα μαγειρέψουμε όπως τους αξίζει.
Ένας εύκολος και γρήγορος είναι να τους γεμίσουμε με φέτα και μυρωδικά, να τους πανάρουμε ελαφρά και να τους τηγανίσουμε. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και σε λίγα μόνο λεπτά θα έχετε στο τραπέζι σας ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.
Ένας εύκολος και γρήγορος είναι να τους γεμίσουμε με φέτα και μυρωδικά, να τους πανάρουμε ελαφρά και να τους τηγανίσουμε. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και σε λίγα μόνο λεπτά θα έχετε στο τραπέζι σας ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.

Τηγανητοί κολοκυθοανθοί, γεμιστοί με φέτα και μυρωδικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 10 κολοκυθοανθοί
- 250 γρ. μαλακή φέτα
- 1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ξανθιά μπίρα (pale lager)
- ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς με προσοχή αφαιρώντας προσεχτικά το πορτοκαλί σκληρό κομμάτι που έχουν εσωτερικά στη βάση τους. Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα την οποία λιώνουμε με ένα πιρούνι, το δυόσμο και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα, βάζοντας μέσα στον καθένα μια μεγάλη κουταλιά. Κλείνουμε τις άκρες του κάθε ανθού προς τα μέσα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο αλατοπίπερο και σιγά σιγά την μπίρα ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς έναν έναν, με προσοχή ώστε να μην ανοίξουν, και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω. Με τρυπητή κουτάλα τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Tips
Τηγανίστε τους κολοκυθοανθούς λίγους λίγους ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέσα στην κατσαρόλα και ανοίξουν. Γενικά φροντίστε να αφήσετε περιθώριο χώρου μεταξύ τους ώστε να μπορείτε να τους γυρνάτε από όλες τις πλευρές. Επίσης αν βάλετε πολλούς σε κάθε τηγανιά θα πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να γίνουν τραγανοί και ροδοκόκκινοι, θα πανιάσουν και θα μείνουν ωμοί.
Σερβίρετε τους κολοκυθοανθούς με σάλτσα ντομάτας ή δροσερό γιαούρτι, τους πάνε και τα δύο εξίσου. Επίσης μια τηγανιά πατάτες ή μια χωριάτικη σαλάτα (ή και τα δύο) θα ολοκληρώσουν το γεύμα σας.