Φανουρόπιτα της τελευταίας στιγμής σε 5 λεπτά, χωρίς μίξερ
Σήμερα, σε κάθε ελληνικό σπίτι υπάρχει μια παραδοσιακή φανουρόπιτα, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.
Αν ακόμα δεν την έχετε φτιάξει και ψάχνετε μια γρήγορη και απλή συνταγή για σπιτική φανουρόπιτα χωρίς μίξερ, που θα είναι αφράτη και αρωματική, τότε αυτή η εκδοχή είναι ό,τι καλύτερο.
Η συγκεκριμένη συνταγή θέλει μόλις 5 λεπτά προετοιμασία και ψήνεται εύκολα στον φούρνο, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο εξοπλισμό. Είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις αλλά δεν έχουν χρόνο για περίπλοκες διαδικασίες.
Με αυτήν την εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα χωρίς μίξερ, μπορείτε να ετοιμάσετε σε λίγα λεπτά ένα γλυκό που θα γεμίσει το σπίτι αρώματα και θα τιμήσει την παράδοση του Αγίου Φανουρίου.
Συνταγή για εύκολη φανουρόπιτα
Υλικά:
- 100 ml ηλιέλαιο
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 130 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο (προαιρετικά)
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
- 1/2 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Λίγο λάδι και λίγο σουσάμι για τη φόρμα
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζουμε τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Λαδώνουμε μια φόρμα 20 εκ. και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 160-170°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Tip: Για να βεβαιωθείτε ότι η φανουρόπιτα έχει ψηθεί, πιέστε ελαφρά την επιφάνεια και βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμη!