Η απόλυτη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπισκότα καρύδας -Εύκολα και σπιτικά
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα μπισκότα με ινδική καρύδα, ιδανική συνοδεία για τον καφέ.
Το ινδοκάρυδο είναι ένα υλικό που δίνει εξωτικό χαρακτήρα σε πολλά γλυκά. Κέικ, παγωτά, κρέμες, τούρτες και σιροπιαστά απογειώνονται. Αν κι αν συνδυαστεί μόνο με τα βασικά υλικά της ζαχαροπλαστικής, δηλαδή το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη δίνει πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα μπισκότα που σας προτείνουμε να φτιάξετε. Σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ, πλάι στον καφέ ή στο τσάι.

Μπισκότα καρύδας
Υλικά για 20 μπισκότα
- 125 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε κυβάκια
- 125 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στι μίξερ σε μέτρια ταχύητα το βούτυρο και τη ζάχαρη για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Προθερμαίνουμε στον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά και τα βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να φουσκώσουν στο ψήσιμο χωρίς να κολλήσουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tips
-Για να μη βγουν πολύ γλυκά τα μπισκότα χρησιμοποιήστε ινδοκάρυδο χωρίς ζάχαρη ή βάλτε τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε περίπτωση που η καρύδα σας είναι ήδη γλυκιά.
-Για έξτρα εξωτική γεύση προσθέστε στα υλικά και 50 γρ. αποξηραμένο ανανά, ψιλοκομμένο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο μάνγκο, παπάγια ή ακόμα και ακτινίδιο.