Μηλόπιτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Η πιο εύκολη συνταγή για μηλόπιτα -Αρωματική, τραγανή και καραμελένια

Το απόλυτο φθινοπωρινό γλυκό, η αγαπημένη μας μηλόπιτα, σε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή.

Η μηλόπιτα είναι το γλυκό που σηματοδοτεί το φθινόπωρο. Με το που αρχίσουμε να πίνουμε ζεστούς καφέδες και να αναζητάμε τσάι και θερμαντικά ροφήματα, αμέσως θέλουμε από δίπλα τους και κάτι γλυκό. Η μηλόπιτα τους ταιριάζει ιδανικά όχι μόνο γιατί τα γλυκά με φρούτα είναι φτιαγμένα για τέτοιες περιστάσεις αλλά και επειδή αυτήν την εποχή τα μήλα είναι φρέσκα, τραγανά και αρωματικά.

Η μηλόπιτα λοιπόν, οι τάρτες μήλου και τα κέικ μήλου έχουν άπειρες βερσιόν. Άλλες ευκολότερες και πιο γρήγορες άλλες πιο σύνθετες και χρονοβόρες. Εμείς θα φτιάξουμε μία με σφολιάτα που στήνεται σε πέντε λεπτά και ψήνεται σε μισή ώρα.   

Μηλόπιτα με σφολιάτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Τάρτα μήλου με μέλι και αμύγδαλα

Υλικά για 6-8 μερίδες

  • 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας (κατά προτίμηση ψυγείου)
  • 2 κόκκινα μήλα (με τη φλούδα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • Κανέλα σκόνη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.  Σε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα (διάμετρος: 24-26 εκ.) στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και περιχύνουμε με το βούτυρο και το μέλι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και κόβουμε ομοιόμορφα. Με ένα πινέλο βρέχουμε λίγο την επιφάνεια του φύλλου γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. Πασπαλίζουμε επίσης με μπόλικη κανέλα και ψήνουμε για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Tip
-Σερβίρετε τη μηλόπιτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με λίγο στραγγιστό γιαούρτι, της ταιριάζουν πολύ και τα δύο.  

-Αντί για μέλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή που καραμελώνει καλύτερα στο ψήσιμο.

-Η ίδια ακριβώς πίτα γίνεται και με αχλάδια ή κυδώνια και φυσικά με οποιοδήποτε άλλο φρούτο σας αρέσει ανάλογα με την εποχή π.χ. με ροδάκινα.