Γλυκό με ζελέ

Η πιο εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου -Μόνο 3 υλικά και ελάχιστες θερμίδες

Πρόκειται για το γνωστό γλυκό του ψυγείου. Δεν έχει κανονικό όνομα. Όμως όλοι το γνωρίζουμε γιατί όλοι έχει τύχει να δοκιμάσουμε.

Για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ένα γλυκό σαν κι αυτό είναι ό,τι πρέπει καθώς είναι τόσο δροσερό και ελαφρύ που το καθιστά ιδανικό για την εποχή.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του γλυκού αυτού είναι το εξής: θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά για να το φτιάξετε. Είναι τόσο εύκολο στην παρασκευή του, αφού η ώρα που θα χρειάζεται για να το φτιάξετε δεν είναι καν ώρα. Σε μόλις 15 λεπτά το γλυκό του ψυγείου είναι έτοιμο με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα οικονομικό και καθόλου χρονοβόρο γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Να σημειωθεί κιόλας πως οι θερμίδες που περιέχονται στο γλυκό του ψυγείου είναι ελάχιστες.

Shutterstock Image

Γλυκό του ταψιού

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml ζεστό γάλα

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου βραστή με γεύση Βανίλια
  • 660 ml γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 20 φράουλες (προεραιτικά)

Για το ζελέ:

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα
  • 600 ml βραστό νερό
  • 400 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για την βάση:

Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρώς, προσοχή όμως να μην καεί. Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ και μετά βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα για να μαλακώσουν λίγο. Τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί δημιουργώντας την πρώτη στρώση από μπισκότα. Ύστερα βάζουμε την δεύτερη στρώση από μπισκότα ακριβώς από πάνω τους. Για να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στα μπισκότα, καλό είναι να τοποθετηθούν σταυρωτά.

Για την κρέμα

Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά όταν είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια, κόβουμε τις φράουλες και τις απλώνουμε σε όλο το ταψί. Ύστερα βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30’.

Για το ζελέ

Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει γιατί δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν θα το βάλουμε πάνω στην κρέμα. Το αφήνουμε περίπου 10’.

Το τελευταίο βήμα

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και μετά βάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα. Μετά βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει και το ζελέ για περίπου 1 ώρα.