Κάποτε τα ρεβίθια ήταν συνώνυμο μιας φτωχής καθημερινότητας και ανιαρής κουζίνας. Σήμερα, το ταπεινό αυτό όσπριο κάνει trending στα πιο hip vegan cafe του πλανήτη και στα instragram feed των πλέον περιζήτητων food bloggers.
Μιλάμε για την απόλυτη εκδίκηση της cucina povera καθώς τα ταπεινά όσπρια γίνονται διατροφικός θησαυρός.
Και για να είμαι ειλικρινής, και στο δικό μου account να μπεις θα βρεις πολλές διαφορετικές εκδοχές συνταγών με ρεβίθια. Από κάρι με σπανάκι και ρεβίθια μέχρι γλυκές μπάρες με βρώμη, φιστικοβούτυρο και ρεβίθια.
Για σήμερα σου έχω 2 συνταγές με ρεβίθια, πολύ διαφορετικές από ό,τι έχεις συνηθίσει. Φτιάχνουμε χούμους με πορτοκάλι και γλυκιά κολοκύθα και ρεβιθάδα σε σάλτσα ψητής πιπεριάς.
TIPS
Tip1: Προτίμησε τα αποφλοιωμένα ρεβίθια. Στο φλοιό κρύβονται οι "λόγοι" που προκαλούν πρήξιμο και "βάρος" στο στομάχι.
Tip2: Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα σε κρύο νερό για να μαλακώσουν. Την επομένη μέρα, τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό σε ένα σουρωτήρι κάτω από τη βρύση και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο κρύο νερό, που να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό, που σχηματίζεται στην επιφάνεια, με μια τρυπητή κουτάλα. Θα χρειαστείς περίπου 50 λεπτά για ρεβίθια με φλοιό αλλά τα αποφλοιωμένα ρεβίθια χρειάζονται λιγότερο χρόνο μουλιάσματος και μαγειρέματος.
Vegan Χούμους με ψητή κολοκύθα