Γιουβέτσι θαλασσινών με γεύση... mojito -Το αγαπημένο μας κοκτέιλ σε ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο
Με ρούμι, λάιμ, δυόσμο, γαρίδες και μύδια φτιάχνουμε εξωτικό γιουβέτσι με υπέροχη γεύση.
Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τόσο πιο πολύ αναζητάμε δροσερά ποτά και ανάλαφρα φαγητά. Η αλήθεια είναι ότι το μοχίτο είναι ένα κοκτέιλ εξ ορισμού συνδεδεμένο με τη ζέστη και την ανεμελιά. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσαμε, εκτός από το να το πιούμε, να το φάμε κιόλας; Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον. Γι αυτό κι εμείς πήραμε τα υλικά του και τα βάλαμε σε μια συνταγή δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο κλασικό γιουβέτσι θαλασσινών αλλά και στο ίδιο το ποτό. Δοκιμάστε το και θα αισθανθείτε σαν να είστε ήδη σε διακοπές!

Γιουβέτσι θαλασσινών με ρούμι, λάιμ και δυόσμο
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. μέτριο κριθαράκι
- 250 γρ. μικρές γαρίδες, καθαρισμένες
- 250 γρ. μύδια, καθαρισμένα
- 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. λευκό ρούμι
- χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ακέρωτα)
- 1 χούφτα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- μια πρέζα καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και όταν το σουρώσουμε το σπιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Το περιχύνουμε με το μισό λάδι, το λαλατοπιπερώνουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμύδια και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το ρούμι και περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε κίγο να χλιάνει και σερβίρουμε.
Tip: Αυτό το φαγητό τρώγεται ωραιότατα και ως κρύα σαλάτα. Απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο προσθέτοντας 1 κ.σ. παρμεζάνα ή 1 κ.γ. μαγιονέζα σε κάθε μερίδα.