Φασόλια με πιπεριά και καλαμπόκι / Φωτογραφία: Unsplash

Συνταγή: Κόκκινη σούπα με φασόλια, πιπεριές και καλαμπόκι -Νόστιμη και θρεπτική

Εμπλουτίζουμε την κλασική κοκκινιστή φασολάδα με θρεπτικά λαχανικά και την κάνουμε ακόμα πιο γευστική και υγιεινή.

Στην Ελλάδα τα όσπρια είναι πολύ δημοφιλή όλες τις εποχές του χρόνου. Συνηθίζουμε βέβαια να τα μαγειρεύουμε κλασικά και χωρίς ιδιαίτερη τόλμη στους συνδυασμούς. Τη φασολάδα για παράδειγμα την έχουμε στο μυαλό μας είτε λευκή με καρότα, σέλινα και λεμόνι είτε κόκκινη με τα ίδια υλικά και μπόλικη ντομάτα. Η πιο συχνή προσθήκη είναι τα αλλαντικά και συγκεκριμένα το λουκάνικο. Κάποιες φορές παίζουμε βέβαια και με κάποια επιπλέον λαχανικά όπως οι πιπεριές, το σπανάκι κ.ο.κ.

Η ουσία είναι ότι η φασολάδα πέρα από μια νόστιμη σούπα είναι και ένα φαγητό γεμάτο πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Όσο πιο πολλά συστατικά βάζουμε όμως τόσο περισσότερο νοστιμίζει και γίνεται δυναμωτική. Στη συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω προσθέτουμε στην παραδοσιακή πιπεριές Φλωρίνης που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και καλαμπόκι που εκτός από ζωντανό χρώμα της δίνει και πολλά αντιοξειδωτικά.

Φασόλια με πιπεριά και καλαμπόκι / Φωτογραφία: Unsplash

Κόκκινη σούπα με φασόλια, πιπεριές και καλαμπόκι

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γρ. µέτρια λευκά φασόλια
  • 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλ. καλαμπόκι, βρασμένο και σουρωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μπόλικο νερό. Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τα φασόλια και 1 λίτρο νερό. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να πήξει το ζουμί. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.