Πίτσα με αραβική πίτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή: Πίτσα με αραβική πίτα και ό,τι υπάρχει στο ψυγείο -Πιο εύκολη (και σίγουρα πιο νόστιμη) από τοστ

Η πιο νόστιμη και γρήγορη πίτσα γίνεται στο σπίτι και μάλιστα χωρίς ζύμη.

Την πίτσα την αγαπάμε τόσο πολύ που θα μπορούσαμε να την τρώμε κάθε μέρα. Ειδικά αν τα υλικά της επικάλυψης ήταν κάθε φορά διαφορετικά, δύσκολα θα ζητούσαμε άλλο φαγητό, ακόμη και μετά από εβδομάδες ή μήνες συνεχόμενης κατανάλωσης. Οι λόγοι που κατά κανόνα την παραγγέλνουμε απ’ έξω είναι η αναμονή για το φούσκωμα, η μαεστρία που χρειάζεται το άνοιγμα της ζύμης, το προσεκτικό ψήσιμο κ.ο.κ. Όσο για το κάθε μέρα που λέγαμε παραπάνω, οι μπόλικοι υδατάνθρακες, τα λιπαρά και γενικά οι θερμίδες που «κουβαλάει» μας κάνουν να την καταναλώνουμε με μέτρο είτε τη φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι είτε επιλέγουμε το delivery.  

Τί θα γινόταν όμως αν μπορούσαμε όλα αυτά να τα παραλείψουμε και να έχουμε ζεστή, λαχταριστή, και κυρίως πιο υγιεινή πίτσα, στον ίδιο χρόνο που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ένα απλό τοστ; Τότε σίγουρα θα γινόταν μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια που όχι μόνο θα μας χόρταινε χωρίς να μας παχαίνει αλλά και θα μας έφτιαχνε τη διάθεση ξεφεύγοντας από τις βαρετές εύκολες λύσεις για τις λιγούρες της τελευταίας στιγμής. Παρακάτω σας δίνουμε μια συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Πίτσα με αραβική πίτα / Φωτογραφία: Shutterstock

Πίτσα με αραβική πίτα

Υλικά για 1 μερίδα

  • 1 μεγάλη αραβική πίτα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 φέτες τυρί του τοστ, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μανιτάρια από κονσέρβα
  • 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 χούφτα ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη

Εκτέλεση
Βάζουμε την αραβική σε ένα ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι, την αλείφουμε με την κέτσαπ. Από πάνω απλώνουμε το τυρί, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τη ρόκα. Τοποθετούμε στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ (στο δυνατό) για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε 1 λεπτό να σταθεί, κόβουμε και σερβίρουμε.

Tips για άπειρες παραλλαγές
Αυτή η πίτσα είναι μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα leftovers που μπορεί να έχετε στο ψυγείο. Μερικές κουταλιές ντοματένια σάλτσα που περίσσεψε από κάποια μακαρονάδα, λίγο τριμμένο τυρί π.χ. παρμεζάνα ή πεκορίνο (επίσης για μακαρόνια), κρεμμύδι, κολοκυθάκια, μελιτζάνες (πολύ λεπτοκομμένα), καλαμπόκι και αρακά από κονσέρβα, ελιές, λιαστές ντομάτες και πιπεριές από βαζάκια. 

Για έξτρα πρωτεΐνη βάλτε λίγη γαλοπούλα ή ζαμπόν για τοστ, κοτόπουλο ψητό ή ακόμα και μαγειρευτό (ψιλοκομμένο) που μπορεί να σας έχει μείνει. Της πηγαίνει επίσης και ο κιμάς (θα μοιάζει με λαχματζούν), ο τόνος και φυσικά οι αντζούγιες.     

Για να βγει ακόμα πιο τραγανή η βάση, ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 5-7 λεπτά.