Valtezziana 2.0: Γιατί πρέπει σίγουρα να πας στην πιτσαρία που άνοιξε το Black Salami στα Εξάρχεια
Μέσα από συζητήσεις με φίλους, βόλτες αλλά και τα social media, ενημερωνόμαστε για τις νέες αφίξεις στην πόλη ή ανακαλύπτουμε στέκια φαγητού που δεν γνωρίζαμε.
Άλλωστε, η Αθήνα είναι μια πόλη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει, καθώς άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης δίνουν «σάρκα και οστά» στις εμπνεύσεις τους.
Κάθε τόσο, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα εστιατόριο, μια ταβέρνα, μια πιτσαρία ή ένα ποτάδικο που είτε μετρούν λίγες μόνο ημέρες λειτουργίας, είτε μόλις ανακαλύψαμε. Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνα τα μαγαζιά που, αν και μετρούν λίγους μόνο μήνες, έχουν ήδη γίνει στέκια.
Valtezziana 2.0: Για πίτσα με ελαφρύ ζυμάρι και βελούδινο τιραμισού
Ένα τέτοιο μαγαζί είναι το Valtezziana 2.0.
Η πιτσαρία άνοιξε τις πόρτες της το περασμένο φθινόπωρο και ήδη η υπογραφή του Black Salami αποτέλεσε ένα είδος εγγύησης για όσα θα ακολουθούσαν.
Όπως έγραφε το Black Salami στο Instagram, συστήνοντας το νέο εγχείρημα, η αρχική τους ιδέα ήταν να ανοίξουν μια πιτσαρία, όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, και προέκυψε… φούρνος. Μάλιστα, πρόκειται για έναν από εκείνους τους φούρνους που σχηματίζονται ουρές έξω από την πόρτα, μόνο και μόνο για να δοκιμάσει κανείς τις δημιουργίες τους.
Τρία χρόνια μετά το άνοιγμα του φούρνου, ήρθε επιτέλους η ώρα της πίτσας. Στέγη βρήκαν στη Valtezziana στα Εξάρχεια, η οποία αναζητούσε το μέλλον της – και κάπως έτσι γεννήθηκε το Valtezziana 2.0.
Στο Valtezziana 2.0 φουρνίζονται πίτσες ελαφριές, που δεν σε φουσκώνουν, παρότι είναι πλούσιες σε υλικά. Το ζυμάρι είναι λεπτό και ζυμώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βαραίνει, ακόμη και αν κάποιος φάει μόνος του ολόκληρη την πίτσα.
Το μενού διαθέτει 11 πίτσες: κλασικές όπως η μαρινάρα και η μαργαρίτα, αλλά και πιο ευφάνταστες, όπως η πίτσα με πανσέτα, πεκορίνο και σχοινόπρασο, ή εκείνη με μορταδέλα, φιστίκι Αιγίνης, πέστο βασιλικού και πιπέρι. Η εκδοχή τους για την πεπερόνι –αγαπημένη επιλογή πολλών– περιλαμβάνει σουτζούκι, ενώ στη μπουράτα μπορείτε να προσθέσετε γαύρο μαρινάτο, για το… κάτι παραπάνω.
Πριν την πίτσα, μπορείτε να απολαύσετε σαλάτα με βελούδινη μπουράτα και τραγανά τοματίνια.
Όσοι έχουν ήδη επισκεφθεί το Valtezziana 2.0 γνωρίζουν καλά ότι η εμπειρία δεν τελειώνει στην πίτσα –αντίθετα, κορυφώνεται στο τέλος με το γλυκό: ένα μοναδικό τιραμισού, που αξίζει την προσοχή σας, καθώς είναι ελαφρύ και απολαυστικό.
Πού: Βαλτετσίου 41