Συνταγή: Σαρδέλες στον φούρνο με πατάτες -Νόστιμες και θρεπτικές, έτοιμες σε μισή ώρα
Γεμάτη καλά λιπαρά και φυτικές ίνες αυτή η συνταγή με σαρδέλες είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσουμε αλλά και να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας.
Οι σαρδέλες είναι ψάρια πολύ θρεπτικά αφού περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνης D. Επίσης, μας παρέχουν φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Είναι όμως και πολύ νόστιμες και σίγουρα μας είναι πιο οικείες από τον σολομό και τον τόνο που είναι το ίδιο πλούσιοι σε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης, στην ελληνική αγορά τις βρίσκουμε πιο φρέσκες και σίγουρα σε καλύτερη τιμή αφού πρόκειται για ντόπιο είδος.
Γι αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να πάρετε μπόλικες και να τις ψήσετε στον φούρνο μαζί με πατάτες, σκόρδο και μυρωδικά. Γίνονται πεντανόστιμες, καθαρίζονται πανεύκολα και αρέσουν σε όλους.
Σαρδέλες στον φούρνο με πατάτες
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες
- 500 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 1 χούφτα baby ρόκα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βάζουμε μέσα σε κάθε σαρδέλα 1-2 κομμάτια σκόρδου, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Αραδιάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες και περιχύνουμε με μισό ποτήρι νερό και με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν τα ψάρια. Περιχύνουμε με το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τη ρόκα.