Σουφλέ πατάτας με καπνιστό τυρί / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για σουφλέ πατάτας με καπνιστό τυρί -Πλούσιο, χορταστικό και ιδανικό για την οικογένεια

Ένα λαχταριστό σουφλέ πατάτας γίνεται εύκολα και πάντα κλέβει τις εντυπώσεις, ειδικά αν έχει καπνιστά αρώματα και βελούδινη υφή λιωμένου τυριού.

Κανείς δε λέει όχι σε ένα καλοφτιαγμένο σουφλέ πατάτας. Με βάση το πιο αγαπημένο υλικό μικρών και μεγάλων, δηλαδή τις πατάτες, και πληθωρικό μείγμα τυριού και αυγών συνδυάζει την ευκολία και την πρακτικότητα με την πλούσια υφή και την απολαυστική γεύση. Στην παρακάτω συνταγή σας προτείνουμε να το εμπλουτίσετε με καπνιστό τυρί δίνοντας ιδιαίτερο άρωμα και ξεχωριστή γεύση σε ένα φαγητό ιδανικό για τα τραπέζια της Κυριακής.

Σουφλέ πατάτας με καπνιστό τυρί / Φωτογραφία: Shutterstock

Σουφλέ πατάτας με καπνιστό τυρί

Υλικά για 6 μερίδες

  • 2 κιλά καθαρισμένες και βρασμένες
  • 6 αυγά
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο  
  • 300 γρ. καπνιστό τυρί (κατά προτίμηση Μετσόβου), χοντροκομμένο ή τριμμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες ή χοντρούς κύβους και τις αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα και ύστερα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το τυρί, το αλεύρι και το γάλα. Αλατοπιπερώνουεμ ελαφρά και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.  

Tip
Για έξτρα άρωμα μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο αποξηραμένο θυμάρι, του ταιριάζει πολύ.