Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή: Ζεστό σοκολατούχο ρόφημα -Σούπερ μπαχαρένιο, χωρίς καθόλου ζάχαρη

Η καλύτερη επιλογή ροφήματος για τον κρύο, βροχερό καιρό είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα με κανέλα και γλυκάνισο.

Οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα είναι εξ ορισμού στη λίστα με τα αγαπημένα των παιδιών. Πόσο μάλλον αν είναι ζεστό και μοσχοβολάει κιόλας. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι μικροί και μεγάλοι δεν θα λέγαμε όχι σε μια κούπα με σοκολατούχο γάλα τώρα που η θερμοκρασία έχει σταθεροποιηθεί στα χαμηλά και οι βροχές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Άλλωστε, η συγκεκριμένη επιλογή ροφήματος μας όχι μόνο είναι απολαυστική αλλά μας κάνει και καλό αφού περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνη D και B12. Με δυο λόγια, μας δίνει ενέργεια και δυναμώνει τους μύες και τα κόκαλά μας.

Αυτό που σκεφτόμαστε όμως κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε μια ζεστή σοκολάτα είναι ότι η ζάχαρη που περιέχει θα μας δώσει περιττές θερμίδες και ότι χρειάζεται ένα twist για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Αφενός χρειαζόμαστε μια παραλλαγή για να μην τη βαριόμαστε και αφετέρου θέλουμε το κάτι παραπάνω που θα την κάνει ακόμα πιο δυναμωτική. Με την παρακάτω συνταγή τα πετυχαίνουμε και τα δύο εύκολα και γρήγορα.

Ζεστή σοκολάτα με μπαχαρικά / Φωτογραφία: Shutterstock

Ζεστή σοκολάτα με μέλι και κανέλα

Υλικά για 2 κούπες

  • 500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη 
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε όλα μαζί τα υλικά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα και όταν λιώσουν η σοκολάτα και το μέλι αποσύρουμε (πριν κοχλάσει). Αφαιρούμε την κανέλα, τον γλυκάνισο και το πορτοκάλι. Μοιράζουμε σε δύο κούπες και σερβίρουμε.

Tip

Με τη σοκολάτα ταιριάζουν πολλά και διαφορετικά μπαχαρικά. Το τι θα βάλουμε έχει να κάνει με τα διαθέσιμα της κουζίνας μας και φυσικά με τα γούστα μας. Της πηγαίνουν επίσης το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το καρδάμωμο, ακόμα και το κόκκινο πιπέρι ή η πιπερόριζα. Όσο πιο πολλά μπαχαρικά βάλετε τόσο περισσότερες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες θα έχει. Κι ένα σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ θα την ανέβαζε, αρωματικά και γευστικά, και σίγουρα θα την έκανε σίγουρα πιο χαλαρωτική.