Ριγκατόνι με πέστο μαϊντανού και αβοκάντο / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για ριγκατόνι με πέστο μαϊντανού και αβοκάντο -Η πιο αρωματική και θρεπτική μακαρονάδα έτοιμη σε 10'

Το αβοκάντο και ο μαϊντανός παντρεύονται με τα ριγκατόνι σε ένα πιάτο απλό και πεντανόστιμο ταυτόχρονα.

Το αβοκάντο τα τελευταία χρόνια μπαίνει παντού, και καλά κάνει, γιατί εκτός από σούπερ θρεπτικό και υγιεινό είναι απαλό και νόστιμο. Η βελούδινη υφή του και η βουτυράτη γεύση του πρωταγωνιστούν σε παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας του όπως το μεξικάνικο γουακαμόλε συμμετέχουν όμως και σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές των δικών μας πατροπαράδοτων πιάτων όπως το τζατζίκι αβοκάντο.

Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι ότι δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί άρα χρησιμοποιώντας το κάνουμε εξ ορισμού οικονομία χρόνου. Επίσης, είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θεωρείται πλήρης τροφή από μόνο του οπότε χρειάζεται ελάχιστα επιπλέον υλικά για να αναδειχθεί και να αναδείξει το οποιοδήποτε πιάτο. Στην παρακάτω συνταγή συνδυάζεται με το πιο δημοφιλές μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας σε μια δροσερή μακαρονάδα που γίνεται πανεύκολα.

Ριγκατόνι με πέστο μαϊντανού και αβοκάντο / Φωτογραφία: Shutterstock

Ριγκατόνι με πέστο μαϊντανού και αβοκάντο

Υλικά για 4 μερίδες

  •  500 γρ. ριγκατόνι
  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  •  2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  •  1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
  •  100 γρ. πεκορίνο
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  •  αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο μούλτι χτυπάμε το αβοκάντο με το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου, τα φύλλα μαϊντανού, το πεκορίνο, τα κουκουνάρια και μπόλικο αλατοπίπερο. Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε και τα γυρνάμε στη ζεστή κατσαρόλα την οποία όμως έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. 

Tip

Παραδοσιακά μπορείτε να φτιάξετε το πέστο και με παρμεζάνα. Ωστόσο, αν θέλετε να του δώσετε μια πιο ελληνική χροιά βάλτε μια σκληρή γραβιέρα ή ξερή μυζήθρα. Τα καρύδια (αντί για κουκουνάρι) επίσης ταιριάζουν σε αυτή τη συνταγή αλλά και τα κάσιους πηγαίνουν που είναι πιο εξωτικός καρπός (όπως και το αβοκάντο).