Unsplash/Andrew Barrowman
Unsplash/Andrew Barrowman
DECO TRENDS

Oι 10 deco τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2019 σύμφωνα με το Pinterest


Το Pinterest είναι, ίσως, η πιο δημιουργική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή.

Εκατομμύρια ιδέες αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και οι φωτογραφίες γίνονται κύτταρο έμπνευσης για διαδικτυακούς χρήστες από όλο τον κόσμο. Το Pinterest είναι ένα εργαλείο που δεν σταματά να διευρύνει τις δυνατότητές του: για ό,τι κι αν αναζητάς για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου, το Pinterest σου δείχνει τον δρόμο. Λίγο πριν την πρεμιέρα του 2019, το Pinterest αποκαλύπτει ποιες τάσεις θα κυριαρχήσουν σε όλα τα επίπεδα ζωής, σύμφωνα με τις αναζητήσεις των χρηστών.

Στη διακόσμηση, οι τοπ τάσεις της νέας χρονιάς έχουν ήδη δείξει το στίγμα τους: το Pinterest στη λίστα που δημοσίευσε με τα κορυφαία trends του 2019 μας ξαφνιάζει ευχάριστα!

Οι 10 deco τάσεις που αναμένεται να είναι οι πιο δημοφιλείς (σύμφωνα με τις αναζητήσεις των διαδικτυακών χρηστών αυτή τη στιγμή) για το 2019 δεν είναι αυτές που περιμένετε…

1) Το κίτρινο κάνει επανάσταση:  Οι αναζητήσεις για το πώς μπορεί να ενταχθεί το κίτρινο στη διακόσμηση του σπιτιού έχουν αυξηθεί κατά 45%. Το Pinterest προβλέπει ότι θα είναι must χρώμα αυτή τη χρονιά.

 

 

 

2) Οι κάκτοι: To 2019 αγκαλιάζουμε τους κάκτους! Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αναζητήσεις των χρηστών του Pinterest: έχουν αυξηθεί κατά 235%.

3) Ταπετσαρία με prints: Οι ταπετσαρίες με έντονα prints μεταμορφώνουν τον χώρο δίνοντας έναν απρόσμενο και σίγουρα ενδιαφέρον χαρακτήρα. Χαρίζουν ζωντάνια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 401%.

 

 

4) Τζάκι με μοντέρνο στιλ: Σύμφωνα με την λίστα, οι αναζητήσεις για μοντέρνα τζάκια στον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο του σπιτιού έχουν αυξηθεί κατά 763%.

 

 

5) Ο τοίχος έχει τη δική του γεωμετρία: Γεωμετρικά σχήματα με ζωηρά χρώματα μεταμορφώνουν τον τοίχο. Αύξηση στις αναζητήσεις: 225%.

 

6) Yφαντά στους τοίχους: Artsy αισθητική. Οι τοίχοι «ντύνονται» με υφαντά και αλλάζουν υφή. Οι αναζητήσεις σημειώνουν ιλιγγιώδη αύξηση: 1718%.

 

 

7) Bάφοντας τα πλακάκια: Νο paint, no gain: Το πάτωμα δεν θα μείνει ίδιο το 2019. Τα πλακάκια βγαίνουν από την «ρουτίνα» τους. Σχέδια, prints και έντονα χρώματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 1276%

 

8) H vintage γοητεία του κασσίτερου: Μέταλλα (όπως ο κασσίτερος) εντάσσονται στη διακόσμηση φέρνοντας vintage αέρα. Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 563 %

9) Kάθετοι κήποι: Oι κάθετοι κήποι αποτελούν μια τάση που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Η φύτευση πάνω σε κάθετες επιφάνειες δείχνει ότι προσελκύει σιγά σιγά σημαντική μερίδα του κοινού. Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 287%.

 

 

10) Φυσική πισίνα: Φυσικές πισίνες ή αλλιώς πισίνες που μοιάζουν με λίμνες. Για την συντήρησή τους χρησιμοποιούνται φυσικά μέσα και δεν περιέχουν χλώριο. Οι αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 262%.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για το γιορτινό deco από μια επαγγελματία διακοσμήτρια

H deco τάση από την Ιαπωνία που απενοχοποιεί την ακαταστασία του σπιτιού