Unsplash/Erick Lee Hodge
Unsplash/Erick Lee Hodge
FRENCH VIBES

Τα διακοσμητικά items που θα συναντήσει κάποιος μόλις μπει στο διαμέρισμα μιας Γαλλίδας


Οταν συμπεριφέρεσαι με φροντίδα και τρυφερότητα σε ό,τι περιβάλλει την ζωή σου, εκείνη θα σε ανταμείψει φέρνοντας σε κάθε ευκαιρία το αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης.

Η ζωή έχει την μορφή που της δίνει εσύ μέσα από τις καθημερινές επιλογές. Στον τρόπο ντύνεσαι, που διακοσμείς το σπίτι του.

Ενα νοητό ταξίδι στα διαμερίσματα γυναικών με στιλ στη Γαλλία, μάς έφερε δροσερό αεράκι στο πρόσωπο και μάς απάλλαξε -έστω και για λίγο- από τον «θόρυβο» της υπερβολής. Η elegant αισθητική αποπνέει μια σιγουριά που σε καθηλώνει.

Παρακολουθεί με αμηχανία την προχειρότητα των «hot» trends που κάνουν την εμφάνισή τους στο κόσμο της μόδας και της διακόσμησης.

Οι Γαλλίδες ξέρουν πολύ καλά ότι, ό,τι έχει αληθινή κομψότητα, δεν χάνεται στο χρόνο. Γι’αυτό και στα σπίτια τους πρωταγωνιστούν αντικείμενα που έχουν διαγράψει μια μεγάλη πορεία και συνεχίζουν.

Η vintage αισθητική τους είναι τόσο πρωτοποριακή που μοιάζει να έρχεται κατευθείαν από το μέλλον, και όχι από το παρελθόν.

Τι θα συναντήσει κάποιος όταν μπει για πρώτη φορά στο σπίτι μιας Γαλλίδας με ανεπιτήδευτη κομψότητα;

Ποια είναι τα αξεσουάρ που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο καθιστικό τους και σε κάνει να τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά;

1) Τα φρέσκα λουλούδια έχουν εξέχουσα θέση στη διακόσμηση: Δίνουν αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο, χρώμα, ζωντάνια. 

 

 

2) Ο καθρέπτης είναι ένα διακοσμητικό αξεσουάρ που τραβά αμέσως το βλέμμα 

 

 

 

3) Ένα χαλί με vintage διάθεση (στη συγκεκριμένη φωτογραφία επαληθεύονται και όλοι οι προηγούμενοι διακοσμητικοί κανόνες καθώς βλέπουμε καθρέπτη και λουλούδια να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο καθιστικό). 

 

 

Ένα καθιστικό που ακολουθεί τους παραπάνω κανόνες:

 

4) Ένας vintage πολυέλαιος είναι μια αγαπημένη διακοσμητική επιλογή:

 

5) Kεριά-βιβλία- καλάθια: Τρία διακοσμητικά αξεσουάρ στην γοητεία των οποίων ορκίζονται οι Γαλλίδες -Φέρνουν σοφιστικέ νότες στην ατμόσφαιρα του χώρου:

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Τα design αντικείμενα που βλέπουμε συνεχώς σε κάθε μοντέρνο διαμέρισμα του εξωτερικού αυτή την εποχή

Τα έξυπνα αντικείμενα που δεν λείπουν από τα σπίτια γυναικών με στιλ στις σκανδιναβικές χώρες