Natural Beauty/Shutterstock
Natural Beauty/Shutterstock
08|03|2019 11:33
SHARE
MICELLAR WATERS

8 τέλεια Micellar Waters + 1 μικρή συμβουλή για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα


Ο καλός και σχολαστικός καθαρισμός του προσώπου, με τα σωστά προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο επιδερμίδας και στις ανάγκες αυτής, είναι το πιο βασικό και σημαντικό βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Και το Micellar Water ή αλλιώς το καθαριστικό νερό που όλες αγαπάμε πολύ, είναι ένα από τα πιο ονειρεμένα προϊόντα για κάθε μέρα. Η σύστασή του αποτελείται από συνδυασμό καθαρού νερού με συστατικά ενυδάτωσης, όπως γλυκερίνη ή άλλα με εξαιρετικά ήπιες επιφανειοδραστικές ουσίες.Τα μόρια αυτών των ήπιων επιφανειοδραστικών ουσιών συγκεντρώνονται μαζί για να σχηματίσουν μικροσκοπικές σφαίρες που ονομάζονται μικύλλια, τα οποία δρουν σαν μαγνήτες κατά της λιπαρότητας και των ρύπων που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας.

Στην αγορά λοιπόν υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά Micellar Waters. Εμείς ξεχωρίσαμε 8 από αυτά, για να έχεις πρόχειρη μια πρώτη λίστα από τα πιο must-have.

Bioderma, Sensibio H2O Micellar Cleansing Water and Makeup Remover: Είναι ένα από τα πιο γνωστά καθαριστικά νερά προσώπου, αν όχι το πιο πολυχρησιμοποιημένο. Μπορείς να το εφαρμόσεις στην περιοχή του προσώπου αλλά και στα μάτια. Μερικές απαλές, κυκλικές κινήσεις αρκούν για να απαλλαγείς από κάθε ίχνος μακιγιάζ.



La Roche-Posay, Effaclar Micellar Water: Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, το ιδανικό προϊόν για εσένα είναι αυτό και κανένα άλλο. Προτείνεται ακόμα και σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν ακμή. Μία ερώτηση στο δερματολόγο σου θα σου επιβεβαιώσει ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά.



Garnier, Micellar Cleansing Water: Είναι μοναδική η αίσθηση της καθαρής, απαλής επιδερμίδας. Και με το συγκεκριμένο προϊόν, που ξεχωρίζει για την βελούδινη υφή του απολαμβάνεις και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά από την πρώτη εφαρμογή.



Origins, Mega-Mushroom Skin Relief Micellar Cleanser: Αποχαιρέτησε τους περιβαλλοντικούς ρύπους και κάθε ίχνος μακιγιάζ, με ένα ακόμη αγαπημένο προϊόν. Ελάχιστη ποσότητα σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ είναι αρκετή για να καθαρίσεις πρόσωπο, λαιμό αλλά και ντεκολτέ, ενώ στο τέλος δε χρειάζεται καν να το ξεβγάλεις!

Caudalie, Micellar Cleansing Water: Aν θες ένα ήπιο καθαριστικό, που ωστόσο να αφαιρεί τέλεια το μακιγιάζ χωρίς να ερεθίζει το δέρμα, ιδανικό και για το πιο ευαίσθητο, δοκίμασέ το! Περιέχει 
βιολογικό σταφύλι και χαμομήλι κι είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό και ενυδατικό.



Avène, Micellar Lotion: Ένα φανταστικό προϊόν διπλής δράσης, ιδανικό για σένα που θες να αφαιρέσεις γρήγορα κι αποτελεσματικά και το πιο αδιάβροχο μακιγιάζ, Το αγαπάμε γιατί έχει σούπερ ενυδατική δράση, κατάλληλο και για την πιο ξηρή επιδερμίδα.



Lierac, Eau Micellaire: Για σένα που θες κάτι πολύ διαφορετικό και με φίνο άρωμα φρεσκάδας, σου προτείνουμε αυτό. Είναι ένα εξαιρετικά βελούδινο νερό, εμπνευσμένο από την αισθητική τεχνική του ιοντικού καθαρισμού, ιδανικό για όλους τους τύπους της επιδερμίδας. Και επιπλέον το άρωμά του είναι υπερτέλειο: με νότες γιασεμιού, άνθους λωτού και λευκής γαρδένιας.



Sephora, Eau Micellaire Démaquillante Hydratante: Το ωραιότερο προϊόν ντεμακιγιάζ express είναι αυτό. Ξεχωρίζει για τη σύνθεση με νερό λωτού κι έχει σούπερ ανάλαφρη αίσθηση κι είναι κατάλληλο για πρόσωπο, αλλά και μάτια.

To Micellar Water, είτε το προφέρεις αγγλικά, είτε γαλλικά, είναι ένα χρήσιμο και «μαγικό» προϊόν και τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος, αλλά και τις εντυπώσεις. Δεν υπάρχει makeup artist που δεν έχει ένα τέτοιο στο βαλιτσάκι του, ούτε beauty expert στον πλανήτη, που δεν εμπιστεύεται τη χρήση, αλλά και την αποτελεσματικότητά του.

Λίγο Micellar Water μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να διορθώσει το όποιο λάθος από μία μάσκαρα, ένα κραγιόν ή ένα eyeliner. Εμπότισε μια μπατονέτα σε micellar water και δούλεψε τοπικά και γρήγορα.

Από τις Έφη Ανέστη & Τίνα Σβίγκου

Διαβάστε ακόμηTο θαυματουργό βούτυρο καριτέ -Ενυδατώνει πρόσωπο, σώμα, μαλλιά και χείλη
Διαβάστε ακόμη: Σε ποια ενυδατική κρέμα πρέπει να επενδύσεις αυτό τον καιρό