Shutterstock
Shutterstock
POWDER LIPSTICK

Powder Lipstick: Το κραγιόν που κάνει τα χείλη σου sexy, εντυπωσιακά


Κάποιες φορές, ένα κραγιόν είναι αρκετό για να έχουμε ένα περιποιημένο, εντυπωσιακό makeup look.

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που εφαρμόζουν ελάχιστη βάση στο πρόσωπό τους, μάσκαρα στις βλεφαρίδες και ένα κραγιόν σε έντονη απόχρωση. Αποφεύγουν να βάψουν τα μάτια τους και προτιμούν να τονίζουν κυρίως τα χείλη τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους τα powder lipsticks ή αλλιώς, τα κραγιόν σε μορφή σκιάς. Αρκεί να έχεις ενυδατωμένα χείλη και να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας στα δάχτυλά σου, για να το εφαρμόσεις και να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό και σίγουρα διαφορετικό makeup look.

Τα power lipsticks δεν είναι σαν τα κραγιόν που έχουμε συνηθίσει να φοράμε. Τα χείλη είναι matte, ενώ ανάλογα με την απόχρωση που έχουμε επιλέξει μοιάζει σα να είναι το φυσικό τους χρώμα. Μπορούμε να βγούμε ελαφρώς εκτός σχήματος και να μεγαλώσουμε τα χείλη μας. Μάλιστα, αυτή η τεχνική κάνει ιδιαίτερα sexy το αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

Γυναίκα βάζει κραγιόν/Shutterstock
Γυναίκα βάζει κραγιόν/Shutterstock

Όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, τα χείλη πρέπει να είναι super ενυδατωμένα, λεία. Διαφορετικά το προϊόν κάθεται σε διάφορα σημεία και δεν είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

Προτίμησε ζωηρά χρώματα όπως φούξια, κοραλί, κόκκινο αλλά και ένα έντονο καφέ. Άπλωσέ το με στεγνό δάχτυλο σε όλη την επιφάνεια των χειλιών σου και βγες ελαφρώς εκτός περιγράμματος. Συνδύασέ το με ροδαλά μήλα σε ροζ ή κοραλί απόχρωση και μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου.

Μη φοβηθείς αν το χρώμα θα μείνει στα χείλη σου όλη μέρα. Ένα από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου προϊόντος είναι ότι μένει σταθερό για ώρες, ωστόσο, πάρτο μαζί σου στην τσάντα σου και με το χέρι σου ενίσχυσε το χρώμα, αν κάποια στιγμή νιώσεις ότι πρέπει να το ανανεώσεις.

Και αν αναρωτιέσαι ποιο προϊόν να αγοράσεις, ακολουθεί μία λίστα με τις δικές μας προτάσεις. Βγες στα καταστήματα ομορφιάς, δοκίμασε και επέλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα!


Laura Mercier, Velour Lip Powder: Όταν θα το δεις μπορεί να πιστέψεις ότι είναι σκιές. Και όμως είναι ένα powder lipstick όπου στη δεξιά του πλευρά έχει lip balm για να ενυδατώσεις τα χείλη σου.


Shiseido. Modern Matte Powder Lipstick: Η απίστευτη matte υφή του δείχνει σα να έχεις εφαρμόσει στα χείλη σου κάποια σκιά. Ένα κραγιόν εύκολο στη χρήση που μπορείς να φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Clinique, Pop Lip Shadow: Είναι σα να εφαρμόζεις στα χείλη σου μία διάφανη πούδρα σε ροδαλή απόχρωση. Ένα must-have προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου.


NYX PROFESSIONAL MAKEUP, Powder Puff Lippie Lip Cream: Όταν θα το εφαρμόσεις στα χείλη σου θα νιώσεις ότι φοράς ένα ενυδατικό κραγιόν. Μέσα σε λίγα λεπτά το συγκεκριμένο προϊόν θα αποκτήσει matte υφή και θα είναι σα να έχεις εφαρμόσει στα χείλη σου μία matte σκιά.

Διαβάστε ακόμη:

Το απόλυτο χρώμα της άνοιξης για το επόμενο μανικιούρ μας

Γιατί το υαλουρονικό οξύ δεν πρέπει να λείπει από την skincare ρουτίνα μας;