Shutterstock/sanneberg
Shutterstock/sanneberg
SHINY SKIN

Το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας κρύβεται στην καθημερινή, σχολαστική περιποίηση


Έφτασε η εποχή που κάνουμε focus στο δροσερό και λαμπερό πρόσωπο.

Άλλωστε, αυτός είναι ο καμβάς για τη δημιουργία οποιουδήποτε make up look. 

Tα τελευταία χρόνια, αυτό που αναζητά κάθε γυναίκα είναι καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Τηρώντας τους κανόνες της καθημερινής περιποίησης, με τη χρήση κατάλληλων για τον κάθε τύπο επιδερμίδας προϊόντων, πετυχαίνουμε τον στόχο. Έχουμε λαμπερό δέρμα, καθαρή επιδερμίδα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας αλλά και σε ιδιαίτερες περιστάσεις, το έντονο μακιγιάζ.

Υιοθετούμε ένα fresh and healthy look που είναι το απόλυτο beauty trend της εποχής.

Ας δούμε, όμως, πώς μπορούμε να τελειοποιήσουμε την αψεγάδιαστη, λαμπερή επιδερμίδα;

Βασική προϋπόθεση είναι να αλλάξουμε τις skincare συνήθειές μας και να αποκτήσουμε μία σειρά καθημερινών και εβδομαδιαίων συνήθειων που στοχεύουν στην υγιή επιδερμίδα. 

Γυναίκα στην πισίνα/Photo by Matheus Frade on Unsplash
Γυναίκα στην πισίνα/Photo by Matheus Frade on Unsplash

Δεν ξεχνάμε ότι υγιές δέρμα είναι το καθαρό, ενυδατωμένο άρα και λαμπερό, καθώς η λάμψη ακολουθεί, όταν επιτευχθούν οι άλλοι δύο στόχοι.Εξειδικευμένα προϊόντα αλλά ακόμα και συσκευές φροντίζουν την επιδερμίδα και κάνουν καθαρισμό σε βάθος, με αποτέλεσμα τα συστατικά των προϊόντων, να εισχωρούν στις εσωτερικές στοιβάδες.

Σαφώς και κάποιες επισκέψεις στο δερματολόγο είναι απαραίτητες για έναν πιο εξειδικευμένο καθαρισμό προσώπου.

Γυναίκα με λαμπερή επιδερμίδα και μακιγιάζ σε γήινες αποχρώσεις/Instagram @inbeautmag

Συνεχίζουμε με την ενυδάτωση, όπου εκεί η κρέμα ημέρας αλλά και νυκτός δεν είναι αρκετές. Βάζουμε στην περιποίησή μας, το serum το οποίο έχει πιο ελαφριά υφή από τις κρέμες και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί και να προσφέρει συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη Α αλλά και υαλουρονικό οξύ, το οποίο αντιμετωπίζει τα προβλήματα της επιδερμίδας όπως ξηρότητα, μελάγχρωση, νωθρότητα και ρυτίδες.Ακολουθεί η κρέμα που έχουμε επιλέξει και είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, την ηλικία και τον τύπο δέρματος.

Όταν το πρόσωπο είναι καλά ενυδατωμένο είναι και λαμπερό, ενώ, το αφυδατωμένο πρόσωπο είναι θαμπό. Για οποιοδήποτε προϊόν ενυδάτωσης δεν αμελούμε να περιποιηθούμε το λαιμό αλλά και το ντεκολτέ.

Γυναίκα με ενυδατωμένη επιδερμίδα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό της/Instagram @intothegloss

Τέλος, πάμε την περιποίηση ένα επίπεδο παραπάνω, με προϊόντα που έχουν ένα μόνο στόχο, τη λάμψη. Από μάσκες προσώπου, μέχρι κρέμες για προστασία του δέρματος από ρύπους και άλλους εξωγενείς παράγοντες, όσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας, τόσο περισσότερα οφέλη θα απολαμβάνουμε καθώς μεγαλώνουμε και τόσο πιο λαμπερή η επιδερμίδα μας θα δείχνει.

Διαβάστε ακόμη:

Μάσκα ομορφιάς η απαραίτητη -Έρευνα αγοράς για προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις

Τι ακριβώς κάνει το ενυδατικό λάδι προσώπου -Και τι συμβαίνει με τις λιπαρές επιδερμίδες