Φωτογραφία: Spell and the gipsy collective
Φωτογραφία: Spell and the gipsy collective
BOHO STYLE

Boho Makeup Look: Πώς θα το δημιουργήσεις -Είναι πιο εύκολο απ'ότι νομίζεις


Τι κι αν είμαστε ακόμα στο Μάιο, ο καιρός έχει φορέσει τα καλοκαιρινά του και εμείς συμβαδίζουμε απόλυτα μαζί του.

Σε ανάλογο στιλ ορίζουμε και το beauty style μας. Τα ανέμελα, κυματιστά μαλλιά και οι χαλαροί κότσοι έχουν πάρει τη θέση του αυστηρού ισιώματος, ενώ το πιο λαμπερό, μαυρισμένο makeup look είναι αυτό που θα πρωταγωνιστήσει τους επόμενους μήνες.

Αν υπάρχει ένα στιλ που ξεχωρίζουμε και που μας αρέσει να επιλέγουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό είναι αναμφισβήτητα το bohemian. Τα maxi φορέματα και οι πλισέ φούστες, τα lingerie tops που συνδυάζονται με flat, μονόχρωμα σανδάλια και διάφορα αξεσουάρ είναι top καλοκαιρινές επιλογές.

Σε ανάλογο ύφος θέλουμε να προσαρμόσουμε και το μακιγιάζ μας. Θέλουμε να υιοθετήσουμε ένα boho makeup style, ένα look που δεν απαιτεί υπερβολές και που μπορεί να το επιλέξει κάθε γυναίκα που θέλει ανάλαφρο, καλοκαιρινό στιλ.

Τι χρειαζόμαστε;

Boho Style/Shutterstock
Boho Style/Shutterstock

Bronzer, μάσκαρα, κραγιόν σε έντονη απόχρωση όπως κοραλί, πορτοκαλί, φούξια ή ακόμα και κόκκινη και bronze σκιές που περιέχουν shimmer.

Η βάση είναι τόσο διακριτική, σχεδόν ανύπαρκτη στο πρόσωπό μας. Να θυμάστε ότι στο boho style θέλουμε να διατηρήσουμε τη φυσικότητά μας. Αφήνουμε τις φακίδες μας, τυχόν σημάδια ακόμα και τους μαύρους κύκλους μας να φαίνονται ή κάνουμε μία ελαφριά κάλυψη, με μία κρέμα BB, CC ή ακόμα και τοπικά με ένα concealer.

 L'Oreal, Nude Magique BB Cream Medium
L'Oreal, Nude Magique BB Cream Medium

Ακολουθεί το bronzer, το οποίο είναι σε matte υφή κατά προτίμηση και είμαστε γενναιώδορες με την εφαρμογή του. Το boho look απαιτεί ηλιοκαμένη όψη και μπορούμε να την αποκτήσουμε μόνο με το συγκεκριμένο προϊόν. Το εφαρμόζουμε λοιπόν στα γνωστά μέρη-κόκαλα ζυγωματικών, μέτωπο κοντά στις ρίζες των μαλλιών, λαιμό κάτω από το πηγούνι-αλλά και στο σημείο της μύτης και γενικά με το πινέλο κάνουμε ένα πέρασμα σε όλο το πρόσωπο.


Sun Disk - Bronzer, διαθέσιμο στα Sephora

Συνεχίζουμε με το μακιγιάζ ματιών όπου εκεί περνάμε στο κινητό βλέφαρο μία σκιά σε γήινη απόχρωση, η οποία μπορεί να περιέχει διακριτική λάμψη. Ολοκληρώνουμε το look με μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες.

Bobbi Brown, Shimmer Wash Eye Shadow
Bobbi Brown, Shimmer Wash Eye Shadow

Τέλος το συγκεκριμένο στιλ απαιτεί χρώμα στα χείλη. Κραγιόν σε ροδαλές αποχρώσεις που κάνουν αντίθεση με τη μαυρισμένη επιδερμίδα που έχουμε αποκτήσει είναι ιδανικές επιλογές. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ανάμεσα στο πορτοκαλί και το φούξια-οι καστανές στο πορτοκαλί και οι ξανθές στο φούξια.

Είναι δύο χρώματα έντονα, που δε συναντάμε συνχνά και που χαρίζουν αυτή την καλοκαιρινή, ανάλαφρη διάθεση που απαιτεί το συγκεκριμένο look!

Giorgio Armani, Lip Maestro Intense Velvet Color-503 Red Fuchsia Lip Gloss
Giorgio Armani, Lip Maestro Intense Velvet Color-503 Red Fuchsia Lip Gloss