Γυναίκα στο μπάνιο/Shutterstock
Γυναίκα στο μπάνιο/Shutterstock
MΠΑΝΙΟ

Πώς μέσα από το καθημερινό μπάνιο μπορείς να απολαύσεις οφέλη για την ψυχική και τη σωματική σου υγεία;


Είναι καλό κάποιες φορές να ανατρέχουμε στο παρελθόν και να ανακαλύπτουμε τις skincare συνήθειες των γυναικών που έζησαν στα αρχαία χρόνια.

Εκείνη την εποχή που δεν υπήρχε ποικιλία προϊόντων περιποίησης και που μέσα από θεραπείες με προϊόντα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους, φρόντιζαν το δέρμα τους και ήταν super ενυδατωμένο και λαμπερό.

Ας πάμε λοιπόν πίσω και συγκεκριμένα στην αρχαία Αίγυπτο, εκεί που η Κλεοπάτρα, αυτή η γυναίκα σύμβολο ήταν το απόλυτο πρότυπο. Αν πρέπει να αναφέρουμε την πιο διαδεδομένη συνήθειά της τότε αυτή ήταν το λουτρό που απολάμβανε μέσα σε γάλα. 'Ηταν το μυστικό της για άψογα ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Ο λόγος ήταν τα γαλακτικά οξέα που περιέχονται, τα οποία ουσιαστικά διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αφήνοντας μια μεταξένια λεία επιφάνεια.

Για εκείνη λοιπόν το μπάνιο ήταν μία τελετουργία, κάτι που πρέπει και η σύγχρονη γυναίκα να καταλάβει και να το απολαμβάνει περισσότερο στη ζωή της. Η στιγμή που επιστρέφουμε στο σπίτι και που μπαίνουμε στο μπάνιο μας είναι μοναδική. Είναι τότε που χαλαρώνει το σώμα και που μπορούμε να κάνουμε focus στην περιποίηση, την ενυδάτωσή του.

Μπάνιο/Shutterstock
Μπάνιο/Shutterstock

To tip που θα αυξήσει τα οφέλη του μπάνιου στην σωματική και ψυχική υγεία σου: 

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων καλής ποιότητας στο μπάνιο έχει ισχυρή επίδραση στο μυαλό και στο σώμα σας, σύμφωνα με ειδικούς της ολιστικής θεραπείας.

Υλικά όπως το λιβάνι και το κοκκινόξυλο ηρεμούν το νευρικό σύστημα, η λεβάντα είναι ιδανική για έναν ξεκούραστο ύπνο, ενώ το περγαμόντο και το ylang-ylang μας δίνουν ενέργεια και είναι ιδανικά για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Χαλαρώνουν το σώμα και παίζουν τρομερό ρόλο ακόμα και στην ψυχολογία μας. Eπίσης, λέμε ναι στα άλατα τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και καταπραΰνουν τους μύες.