Shutterstock
Shutterstock
ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

3 αντηλιακά εύκολα στην εφαρμογή τους που κοστίζουν λιγότερο από 20 ευρώ


Είναι το προϊόν που θα χρειαστεί να αγοράσουμε πολλές φορές το καλοκαίρι.

Το χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο, ωστόσο την άνοιξη και το καλοκαίρι έχει την τιμητική του. Οι περισσότερες γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίο στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας μας, ωστόσο πολλές φορές κάνουμε λάθη.

Το πιο συχνό είναι η λανθασμένη ποσότητα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο ή το σώμα μας. Το ότι το αντηλιακό μας έχει υψηλό δείκτη προστασίας, δε σημαίνει ότι ένα πέρασμα είναι αρκετό. Χρειάζεται ανανέωση ανά δύο ώρες τουλάχιστον και μάλιστα οι δερματολόγοι τονίζουν ότι πρέπει να εφαρμόζουμε διπλάσια ποσότητα στην πλάτη και το θώρακα, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος.

Δεν το αμελούμε τις ημέρες που ο ήλιος έχει κρυφτεί. Όταν έχει συννεφιά, δε σημαίνει ότι οι ακτίνες του ήλιου δε δε μας εντοπίζουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που επιμένουμε ότι η χρήση αντηλιακού πρέπει να γίνεται χειμώνα, καλοκαίρι.

Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα όταν περνάμε την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία, αν το εφαρμόσουμε είναι σαν να μη φοράμε τίποτα. Με άλλα λόγια δεν προστατευόμαστε από τον ήλιο.

Επειδή στην καθημερινότητά μας πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας, παρακάτω εντοπίσαμε στην αγορά οικονομικά αντηλιακά προσώπου, εύκολα στη χρήση.

La Roche-Posay Anthelios Invisible Face Mist SPF 50+

Αρκεί ένα ψέκασμα στο πρόσωπο για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Με καταπραϋντικό, αντιοξειδωτικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, το συγκεκριμένο προϊόν με το σύστημα φίλτρων XL-ProtectTM προστατεύει το δέρμα ενάντια στις ακτίνες UVA.

Vichy Ideal Soleil Anti Ageing SPF50 50ml

Αντηλιακή προστασία και αντιγήρανση συνδυάζονται σε ένα προϊόν της Vichy. Το Ideal Soleil Anti Ageing είναι μία αντηλιακή κρέμα κατά των ρυτίδων SPF50. Έχει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά τις ατέλειες του προσώπου, ενώ προσφέρει ελαστικότητα και λάμψη.

Bioderma Photoderm Spot Cream SPF50+ 

Η Photoderm SPOT περιέχει glabridin,  ένα εκχύλισμα γλυκόριζας που αναστέλλει βιολογικά την τυροσινάση, ένα ένζυμο κλειδί στην μελανινογένεση. Ουσιαστικά αποτρέπει τις πανάδες και την υπερμελάγχρωση των ουλών. Έχει προστατευτική δράση από UVA/UVB, διατηρεί και τονώνει την άμυνας του δέρματος κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό το βερνίκι θα δείξει την επιδερμίδα σου πιο μαυρισμένη (πριν ακόμα βγεις στον ήλιο)

Με αυτό το tutorial θα μάθουμε όλες να κάνουμε την τέλεια πλεξίδα