Σανίδα
Φωτογραφία/YouTube
09|04|2024 12:11
SHARE
PLANK

58χρονη σούπερ γιαγιά με 12 εγγόνια έκανε σανίδα για 4μιση ώρες -Έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες


Μία 58χρονη από τον Καναδά έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην άσκηση σανίδα.

Η 58χρονη Ντόνατζιν Γουάιλντ που ζει στην Αλμπέρτα του Καναδά είναι μητέρα πέντε παιδιών και έχει αποκτήσει 12 εγγόνια. Η αγάπη της για την γυμναστική δεν έσβησε ποτέ, ακόμα και μετά τον τραυματισμό που υπέστη η ίδια βρήκε ως εναλλακτική λύση την σανίδα προκειμένου να γυμνάζεται.

Ξεκίνησε να εξασκεί το planking πριν 12 χρόνια. Η άσκηση σανίδα, γνωστή ως βοηθάει στην εξάσκηση των κοιλιακών μυών, ενώ γυμνάζει και σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

Η Ντόνατζιν Γουάιλντ δήλωσε στο Guinness World Records ότι συνήθως κάνει «σανίδες» για τρεις ώρες κάθε μέρα, αλλά ότι στην πραγματικότητα αύξησε το πρόγραμμά της πριν από την ημέρα που έσπασε το ρεκόρ σε έξι ώρες, χωρισμένες σε δύο τρίωρα μπλοκ. Η Καναδή πραγματοποίησε την άσκηση για λίγο περισσότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, στο γυμνάσιο όπου κάποτε ήταν υποδιευθύντρια πριν συνταξιοδοτηθεί.

«Συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να διαβάζω και να κάνω πράγματα όταν έκανα planking και το ερωτεύτηκα», είπε χαρακτηριστικά η 58χρονη.

Η ίδια είπε ότι μελετούσε ενώ έκανε σανίδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το μεταπτυχιακό της, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Όσο για το πώς κατάφερε να μείνει τόσες ώρες στην στάση σανίδα η 58χρονη δήλωσε ότι οι αγκώνες της ήταν σε άσχημη κατάσταση και ανησυχούσε μήπως χάσει τη φόρμα της.

«Ανησυχούσα τόσο πολύ μήπως χάσω τη φόρμα μου και νομίζω ότι γι’ αυτό πόνεσαν οι τετρακέφαλοί μου, επειδή ήμουν πολύ σφιγμένη», πρόσθεσε και τόνισε ότι νιώθει σαν όνειρο. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δύο πρώτες ώρες πέρασαν αρκετά γρήγορα, αλλά το δεύτερο μισό ήταν πολύ πιο δύσκολο. «Η τελευταία ώρα ήταν η πιο δύσκολη, απλά για να μείνω συγκεντρωμένη και να διατηρήσω τη φόρμα μου», δήλωσε σε δελτίο Τύπου.

SHARE