Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι με απλά υλικά, χωρίς μαγιά -Για να μην ανάψεις φούρνο με τέτοια ζέστη

Αν ψάχνετε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα, τότε αυτή είναι η λύση!

Πρόκειται για μια πεντανόστιμη πίτα που δεν χρειάζεται ούτε μαγιά, ούτε χρόνο αναμονής, ούτε καν φούρνο. Μέσα σε λίγα λεπτά, με απλά υλικά που όλοι έχουμε ήδη στην κουζίνα μας, θα έχετε έτοιμη μια αφράτη και τραγανή λιχουδιά, γεμάτη γεύση και άρωμα.

Η διαδικασία είναι πραγματικά απλή: φτιάχνετε ένα γρήγορο ζυμαράκι, το γεμίζετε με τυριά της επιλογής σας -φέτα, ανθότυρο ή ακόμα και κίτρινα τυριά για πιο πλούσιο αποτέλεσμα- και το ψήνετε στο τηγάνι. Σε ελάχιστο χρόνο, η τυρόπιτα παίρνει χρυσαφένιο χρώμα και μοσχοβολάει, έτοιμη να σερβιριστεί ζεστή και λαχταριστή.

Είναι ιδανική για πρωινό, για γρήγορο κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο, αλλά και ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό ή βραδινό σας γεύμα. Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή να τη συνδυάσετε με σαλάτα, αλλαντικά ή ακόμη και με μια δροσερή σος για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Φτιάξτε τη μια φορά και θα δείτε πως δεν θα μείνει κομμάτι! Μικροί και μεγάλοι θα τη ζητούν ξανά και ξανά, γιατί είναι απλή, οικονομική και πάνω απ’ όλα νόστιμη. Τη συνταγή βρήκαμε στο Live Kitchen.

Τυρόπιτα στο τηγάνι με απλά υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 1 μέτριο αυγό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. φέτα
  • 1/4 κ.γ. ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2%, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη με το πλάστη και προσθέτουμε μέσα τη τριμμένη φέτα μαζί με τη ρίγανη.
  • Κλείνουμε σε πουγκί και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε διάμετρο όσο είναι το τηγάνι (32 εκ.)
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από τη πλευρά που αλείψαμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Έπειτα λαδώνουμε και από την άλλη πλευρά γυρνάμε και συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  • Αποσύρουμε κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.