Unsplash/Jonathan safa
Unsplash/Jonathan safa
NYXIA

Το μυστικό για δυνατά και υγιή νύχια που δεν σπάνε -Τι προτείνουν δερματολόγοι


Τα νύχια μας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας.

Πολλές φορές γίνονται αδύναμα και εύθραυστα είτε από το μανικιούρ είτε από κακή διατροφή και κάποια αρρώστια.

Σπάνε και φαίνονται άσχημα και αντιαισθητικά.

Ωστόσο, εμείς θέλουμε να έχουμε όμορφα και περιποιημένα άκρα.

Μην ανησυχείς, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έχεις πιο δυνατά και υγιή νύχια.

Το μυστικό είναι πολύ απλό, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Υπάρχουν τρόποι να τα επαναφέρεις στην κανονική τους κατάσταση, όπως διαβάζουμε στο Prevention.

Ενυδάτωση

Πρέπει να ενυδατώνεις συχνά τα νύχια και το δέρμα γύρω από αυτά με κρέμα χεριών. Αλοιφές που θρέφουν τα νύχια και τα προστατεύουν από μελλοντική ζημιά. Ειδικά έλαια, ακόμη, μαλακώνουν την επιδερμίδα και επιδιορθώνουν τα σπασμένα νύχια. Μην το παρακάνεις με τα απολυμαντικά. Μην ξεχνάς να πίνεις νερό.

Unsplash/sarah cervantes
Unsplash/sarah cervantes

Κράτα τα κοντά

Αν έχεις αδύναμα νύχια, κόψτα και κράτα το μήκος τους μικρό. Έτσι θα δυναμώσουν πιο γρήγορα. Λίμαρέ τα συχνά.

Όχι ασετόν

Τα «ξεβαφτικά» νυχιών με ασετόν είναι πιο σκληρά στα νύχια. Προκαλεί σπάσιμο, ξεφλούδισμα και λευκά σημάδια στα νύχια. Προτίμησε nail polish removers με βάση έλαια.

Φάε σωστά

Επέλεξε τροφές που προστατεύουν τα νύχια. Τροφές με πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνες (λαχανικά, αυγά, ξηροί καρποί) είναι απαραίτητες για υγιή και δυνατά νύχια. 

Unsplash/Brigitte Tohm
Unsplash/Brigitte Tohm

Επαφή με νερό

Μην βρέχεις συνέχεια τα χέρια σου και μην τα εκθέτεις σε υγρά. Αυτό κάνει τα νύχια να μαλακώνουν και να φεύγει η απαραίτητη ενυδάτωση.

Μανικιούρ

Το τζελ και το ακρυλικό μανικιούρ σε μεγάλη συχνότητα μπορεί να κάνει ζημιά στα νύχια σου. Τα υλικά καταστρέφουν τα νύχια, γι’ αυτό καλό είναι να κάνεις διαλείμματα ανάμεσα στα ραντεβού για να φτιάξεις τα νύχια σου. Βάζε πάντα βάση και top coat, για να τραφεί το ταλαιπωρημένο νύχι.

Επισκέψου γιατρό

Αν το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, επισκέψου έναν ειδικό. Θα ξέρει τι να σου προτείνει, συμπληρώματα, τροφές κ.α. ώστε να δυναμώνουν τα νύχια σου και να είναι υγιή.

Unsplash/mona eendra
Unsplash/mona eendra