Συγκεκριμένα, ο Τράβις Χάρβει αναφέρει πως μπορείς να καταψύξεις το ζαμπόν και τη γαλοπούλα (ακόμη κι αν αυτή είναι σε κομμάτια) και να τα διατηρήσεις εκεί έως και τρεις μήνες. Μην ξεχάσεις μόνο να βάλεις την ημερομηνία που τα έβαλες στην κατάψυξη, έτσι ώστε να μην ξεχαστείς.
Αν πάλι είσαι των θαλασσινών και έκανες γαρίδες αυτές τις ημέρες, τότε μην τις πετάξεις, αλλά τύλιξέ τες σε ένα ρολό από ρύζι και βάλτε της στην κατάψυξη, έτσι ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή ένα εύκολο σνακ.
Σύμφωνα με ένα πρόγραμμα των Αρχών Προστασίας του Περιβάλοντος (EPA), o καταψύκτης σου πρέπει να είναι ιδανικά στους -18 °C για να διατηρηθούν τα θαλασσινά, όπως οι γαρίδες, οι τσιπούρες, το λυθρίνι, ο αστακός και τα χτένι για 9 μήνες.
Από την άλλη, τα λιπαρά θαλασσινά, όπως τα μπαρμπούνια, μπορούν να διατηρηθούν μόνο για τρεις έως τέσσερις μήνες.
Αν και οι πιθανότητες να φαγωθεί ένα ολόκληρο κέικ μέσα στις πρώτες δύο μέρες παρασκευής του (ειδικά αν είναι σοκολατένιο) είναι πάρα πολλές, σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, υπάρχουν τρόποι για να μην σου ξεραθεί αμέσως.
Αρχικά μην ξεχάσεις να το αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές δοχείο, ώστε να διατηρηθεί φρέσκο.
Επίσης περιτύλιξε το κέικ σφιχτά με μία μεμβράνη ή ένα αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να αφαιρέσεις τον αέρα σε περίπτωξη που θέλεις να το βάλεις στην κατάψυξη ή απλά θέλεις να μην μπαγιατέψει αμέσως.
Πάντως, το κατεψυγμένο κέικ με γλάσο μπορεί να διαρκέσει για περίπου τρεις μήνες στην κατάψυξη.
Τα μαλακά τυριά, όπως το Καμαμπέρ, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε λαδόχαρτο ή χαρτί ψησίματος.
Ακόμη, εμπειρογνώμονες Τροφίμων συμβουλεύουν να αποφεύγεται το πλαστικό περιτύλιγμα, διότι θα κάνει το τυρί να βγάζει τους «ζωμούς» του.
Το μπλε τυρί μπορεί να είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, αλλά θυμήσου να το αλλάζεις κάθε λίγες ημέρες.
Τέλος τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ ή η παρμεζάνα αποθηκεύονται σε πλαστικό περιτύλιγμα ή αεροστεγή δοχεία.
Φωτογραφίες: Shuttersock